G. Paluckas atsikirto: R. Karbauskis pavojingai linkęs į autoritarizmą

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis vertindamas Socialdemokratų partijos (LSDP) elgseną kapstosi ne savo darže, o jo komentarai atskleidžia pavojingą polinkį į autoritarizmą, kuris turėtų kelti rūpestį ir visuomenei, teigia LSDP vadovas Gintautas Paluckas.

„Su visa pagarba ponui Karbauskiui norėčiau pasakyti, kad jis kapstosi ne savo darže. Socialdemokratai apsispręs (dėl koalicijos – BNS), priežastys bus pagarsintos ir paviešintos dar kartą tarybos posėdžio metu, kai bus svarstomas ir priimamas vienoks ar kitoks sprendimas“, – BNS trečiadienį sakė G.Paluckas.

Jis komentavo valstiečių lyderio svarstymus interviu Žinių radijui trečiadienį, kad G.Paluckas siekia išvesti socialdemokratus iš koalicijos dėl siaurų partinių išskaičiavimų – besirengiant 2019 metais vyksiantiems savivaldos, Europos Parlamento ir prezidento rinkimams. Dar po metų bus renkamas naujas Seimas.

Su visa pagarba ponui Karbauskiui norėčiau pasakyti, kad jis kapstosi ne savo darže.

Anot G.Palucko, R.Karbauskis šiuo atveju, kaip ir ne kartą anksčiau, imasi mesijo vaidmens ir yra pavojingai linkęs į autokratinį valdymą.

„R.Karbauskis kaip koks mesijas ir visažinis jis viską žino – nuo dirbtinio apvaisinimo iki alkoholio draudimų ir iki socialdemokratų elgesio priežasčių. Tačiau kai kurie jo komentarai demonstruoja vieną labai pavojingą ir ydingą tiek jo paties būdo savybę, tiek valstiečių ir žaliųjų veikimo principą – labai aiškų autoritarizmą ar polinkį į jį. Jį labai stebina ir negatyviai veikia bet kokia demokratinė diskusija – Socialdemokratų partijoje pirmiausia, skyriuose. Bet blogiau ne tai, kad jis kritikuoja socialdemokratus, o tai, kad tą patį principą taiko ir bendraudamas su visuomene, su interesų grupėmis, su mokytojų bendruomene, su aukštųjų mokyklų sistemos akademiniais darbuotojais“, – kalbėjo G.Paluckas.

„Man nuo to jo vertinimo nė kiek neskauda. Bet visuomenei matant tokį autokratiško valdymo polinkį tikrai turėtų kilti rimas rūpestis“, – pridūrė socdemų lyderis.

R.Karbauskis trečiadienį kritikavo, kad dėl socialdemokratų ateities koalicijoje sprendžia partijos skyriai.

„Kaip gali skyriai spręsti tą klausimą? Jie yra puikūs žmonės rajonuose ir tikrai dirba (savivaldybių) tarybose ir visa kita, bet spręsti tai, kaip bendradarbiauja dvi frakcijos Seime, gali iš tikrųjų žmonės, kurie iš tikrųjų žino, kaip tai vyksta, kurie girdi Seimo narių argumentus“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Šiuo metu iš koalicijos su „valstiečiais“ trauktis siūlo 20 iš 24 apklaustų LSDP skyrių. Iš viso LSDP vienija 60 skyrių.

R.Karbauskis apgailestavo, kad „partinės vidinės kovos šiandien tampa problema Seimui, tampa problema visai valdančiajai koalicijai“.

Valstiečių vadovas tvirtino, kad jeigu socialdemokratai pasitrauktų iš valdančiosios daugumos, Vyriausybė dirbtų toliau.

Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus. Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastaruoju metu yra pareiškę, kad socialdemokratai neturėtų trauktis iš koalicijos.

G.Paluckas trečiadienį BNS teigė, jog partijai nusprendus trauktis iš koalicijos deleguoti ministrai taip pat turėtų apsispręsti.

„Ministrai pirmiausia yra premjero ir prezidentės reikalas. Bet priimtas sprendimas galioja visiems partijos nariams, ir partijos nariai – kas jie bebūtų – turi teisę apsispręsti, ar eiti toliau pareigas, ar stabdyti narystę, ar išstoti iš partijos, ar mėginti akcentuoti kokį nors tęstinumą ir atsisiejus tam tikram laikotarpiui nuo partijos užbaigti kažkokius darbus įvertinus kažkokias aplinkybes“, – teigė G.Paluckas.

Mažesnieji koalicijos partneriai socialdemokratai klausimą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“ iškėlė, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasirašė susitarimą su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos.

Socialdemokratų lyderis G.Paluckas partijos sprendimą dėl koalicijos žada po rugsėjo 20-osios.

Socialdemokratų frakcijos parlamente seniūnas Andrius Palionis, apklausęs partijos narius Seime teigia, kad iš valdančiosios koalicijos nenori trauktis 13 iš 19 Seimo frakcijos narių.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

...

... portretas
CHA: "Anot G.Palucko, R.Karbauskis šiuo atveju, kaip ir ne kartą anksčiau, imasi mesijo vaidmens ir yra pavojingai linkęs į autokratinį valdymą" - kuom pats kvepi, tuom kitus tepi?.. Nes - KAS čia per SUSIREIKŠMINIMAS manant kad kiti it stručiai neturi teisės turėt savos nuomonės, KODĖL jiems net pasvarstymus draudi ("Jis komentavo valstiečių lyderio svarstymus...")? Nes: "Ministrai pirmiausia yra premjero ir prezidentės reikalas. Bet priimtas sprendimas galioja visiems partijos nariams..." - kas čia, ne susidievinimas SIEKIANT kitiems primesti SAVO valią, čia ne autoritarizmas, KODĖL spjauni į Konstituciją, į Tautos lūkesčius?

Nuomone

Nuomone portretas
Jei socdemai nori buti gerbiami, ateityje tiketis visuomenes palaikymo, turetu ne ilgai svarstyti, o kuo greiciau ir toliau trauktis nuo pasivadinusiu valstieciais, nes pati ideja eiti i sia koalicija buvo klaida. Na, o "visazinis valstietis tuo pat metu ir zaliasis", savo komentarais perzengia padorumo ir etikos ribas, si karta aplenke net premjera, eilini karta zemindamas socdemus, dar kol kas koalicijos partnerius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių