G. Steponavičius apklaustas kaip specialusis liudytojas

  • Teksto dydis:

Specialusis liudytojas - tokį oficialų statusą galimos korupcijos byloje, įsukusioje Eligijų Masiulį, kitus politikus ir koncerną „MG Baltic“, šiuo metu turi vienas svarbių Liberalų sąjūdžio veikėjų, Seimo narys Gintaras Steponavičius. Tai dienraščiui „Lietuvos rytas“ patvirtino Generalinė prokuratūra.

„Buvau pakviestas kaip liudytojas, bet per apklausą buvau informuotas, kad kai kurių klausimų man tik kaip liudytojui užduoti negalima. Tačiau kaip ten buvo toliau, kokia buvo procedūra ir kuo viskas baigėsi, aš nesupratau ir nežinau“, - dienraščiui sakė G.Steponavičius.

Specialusis liudytojas - tik per žingsnį nuo įtariamojo, tačiau to žingsnio gali ir nebūti, jeigu teisėsauga nesurinks pakankamai duomenų. Be to, G.Steponavičius - parlamentaras, tad kol nepanaikintas mandatas, jis negali tapti įtariamuoju.

Vienintelė politiko apklausa, apie kurią žinoma oficialiai, vyko dar rugpjūtį. Jis kelias valandas prokurorų buvo tardomas greičiausiai dėl savo fondo veiklos ir jo santykių su „MG Baltic“. Vykstant šiam tyrimui birželį teisėsauga buvo atlikusi kratas G.Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose, čia įsikūrusi ir fondo būstinė. Pats V.Toleikis tada apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT).

G.Steponavičius tuomet sakė visiškai neabejojantis fondo veiklos skaidrumu, o teisėsaugos veiksmus vadino suprantamais, nes tarp fondo rėmėjų yra buvęs ir tyrime figūruojantis koncernas „MG Baltic“. Vis dėlto parlamentaras sako, kad per visą fondo gyvavimo istoriją šio koncerno parama neviršijo apie 10 proc. visos paramos ir sudarė 34 tūkst. eurų.

Teisėsauga įtaria, jog E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

$$$$

$$$$ portretas
liberastu rezimas sugalvojo termina ,,specialus liudytojas,, , o tai del to kad galbut net svarbiausia vagi padaryti tiktai liudytoju ir issukti nuo atsakomybes. Supiso visiems prota ir NERA KALTU. Lietuvoje vagys NEsodinami, bet apdovanojami ordinais ir suteikiama galimybe DAR DAUGIAU VOGTI. Visiems gerai, visi gauna savo pyrago dali.

o

o portretas
kur šimašius, gentvilas visi veikia iš vien, kiek teko girdėti per TV dėl masiulio kyšio, tai visi politikieriai kalba, kad tie pinigai skirti partijai

Anonimas

Anonimas portretas
slidus tas slykstyne...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių