Generalinis prokuroras prašo Seimo panaikinti K. Pūko neliečiamybę

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis antradienį paprašė Seimo leisti patraukti parlamentarą Kęstutį Pūką baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Prokuratūros duomenimis, šių metų pradžioje K.Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie keturių asmenų. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas kovą pagal galimai nuo jo nukentėjusių merginų pareiškimą.

Prokuratūra taip pat teigia, kad K.Pūkas, laikydamas ginklą seife jo darbo Seime patalpose, neužtikrino jo saugumo.

Dėl šių nusikaltimų gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu arba areštu.​ Ikiteisminis tyrimas atliekamas Vilniaus apylinkės prokuratūroje.

Seimo nariai dėl galimo K.Pūko priekabiavimo jam yra inicijavę apkaltą. Šiame procese dabar laukiama Konstitucinio Teismo pozicijos.

K.Pūkas BNS antradienį sakė neprieštarausiantis neliečiamybės panaikinimui, bet tikino esąs nekaltas.

„Aš manau, kad kuo greičiau ištirs, tuo daugiau bus aiškumo, - sakė K.Pūkas. - Nesmagiai jaučiuosi, nes viskas neteisinga, nesu padaręs nei pažeidimų, nei žalos“.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal „Tvarkos ir teisingumo“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Po generalinio prokuroro kreipimosi parlamentarai turėtų sudaryti specialią tyrimo komisiją.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Pūkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Ji kuo greičiau reikia vyti iš seimo, nes per savo TV teršia visą eterį savo komentarais. Be to, visos pensininkės tiki jo plepalais ir už ji balsavo. Tai yra Lietuvos žmonių kirsintojas.

...

... portretas
Tai gal tas mergeles reikia baust už 'PRISILIETIMĄ' prie 'neliečiamojo'?..

kikiki

kikiki portretas
Vargšiukas. O padėjėją jau išsirinko?.. Ajajaj...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių