Gynybos atašė Rusijoje bus skiriamas P. Montvila

  • Teksto dydis:

Gynybos atašė Rusijoje bus skiriamas pulkininkas leitenantas Petras Montvila, BNS patvirtino atašė kandidatūras ketvirtadienį svarsčiusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai.

Krašto apsaugos sistemoje nuo 1992 metų dirbantis P.Montvila į Maskvą vyks vietoje Sauliaus Pikturnos. Šis iš pareigų atšauktas rugsėjį dėl jo santuokos su Rusijos aneksuoto Krymo gyventoja.

Nuo rugpjūčio 1 dienos pradėjęs eiti pareigas ambasadoje, S.Pikturna rugpjūčio 18 dieną vedė Krymo gyventoją, o ministeriją apie tai informavo rugpjūčio 26 dieną. Karininkas konsultacijoms buvo atšauktas rugsėjo 13 dieną.

P.Montvila yra tarnavęs Jungtinių Tautų apsaugos pajėgų misijoje Kroatijoje, ėjęs štabo viršininko pareigas Vytauto Didžiojo jėgerių batalione, štabo viršininko-vado pavaduotojo pareigas Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, tarnavęs NATO tarptautiniame kariniame štabe Briuselyje (Belgijoje), vadovavęs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionui, taip pat šio bataliono pagrindu suformuotai Lietuvos nacionalinės paramos elemento septintajai karių pamainai, ji buvo atsakinga Afganistane dislokuotų Lietuvos karių logistinį aprūpinimą.

P.Montvila yra baigęs Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją, vyresniųjų štabo karininkų kursus Baltijos gynybos koledže. Karininkas už pasižymėjimą tarnyboje apdovanotas Vyčio Kryžiaus 5-ojo laipsnio ordinu, krašto apsaugos sistemos medaliu „Už tarptautines misijas”, krašto apsaugos sistemos proginiu įstojimo į  NATO medaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Gėda Lietuvai, gėda mūsų kariuomenei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių