H. Mackevičius palinkėjo R. Karbauskiui: nepasprink „šližiku“

  • Teksto dydis:

Virtualioje erdvėje įsiplieskė dviejų žinomų žmonių – humoristo ir laidų prodiuserio Haroldo Mackevičiaus ir politiko, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio – kivirčas.

H. Mackevičius prisipažino, kad įsižeidė dėl R. Karbauskio mesto šešėlio ant Lietuvos televizijos. Anot laidos „Dviračio šou“ kūrėjo, politiko veikla prasilenkia su moralinėmis normomis. Po to, kai LRT žurnalistas Edmundas Jakilaitis pradėjo kelti klausimus R.Karbauskiui dėl jo vykdomos verslo veiklos, prie jo prisidėjo ir H.Mackevičius. Tačiau į užduotus klausimus atsakymų pramogų pasaulio atstovas taip ir nesulaukė, vietoj jų politikas pasiūlė apsilankyti su juo susijusiose įmonėse.

Remiasi gandais?

Ketvirtadienio rytą politikas socialiniame tinkle „Facebook“ rėžė, kad jis sutinka virtualioje erdvėje pasikalbėti ir atsakyti į H. Mackevičių dominančius klausimus.  R. Karbauskis tikino, kad pradedant rimtą diskusiją televizijos veidui vertėtų patikrinti turimą informaciją su R. Karbauskiu siejamose įmonėse ir institucijose, kurios tiria įvairius įstatymų pažeidimus.

„Jei nors viena iš atsakingų institucijų nurodys, kad jūsų minimi dalykai yra teisingi ir su manimi siejamas verslas yra pažeidęs įstatymus, ES direktyvas, aš mielai jus pasikviesiu į svečius ir dar – visą mūsų pokalbį galėsime transliuoti tiesiogiai, be jokių transliacijų rėmėjų, nemokamai ir nedalyvaujant jokiems prodiuseriams. Viskas bus skaidru ir niekam neatneš jokio pelno. Pats rašėte, kad nesate žurnalistas, bet jūs galėsite man užduoti bet kokį klausimą. Aš jums į juos visus atsakysiu ir nei žodeliu nepapriekaištausiu, kad jūsų klausimai paremti prasimanymais, gandais, galbūt konkurentų ir šiaip kažkokių neaiškių ketinimų turinčių žmonių melu ir tikrai nekaltinsiu, kad jūs net nesuvokiate to, ko klausiate. Planuokime mūsų pokalbį iš karto po to, jeigu jums kuri nors iš institucijų patvirtins, jūsų minimą ir su manimi siejamo verslo prasižengimą“, – rašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Jis teigė, kad skaitydamas H. Mackevičiaus keliamus klausimus, net patikėjo, jog į klausimų – atsakymų mūšį įsivėlęs jo oponentas yra nuoširdus, nori gero, siekia tiesos, nes gerą humoro jausmą turintys kūrėjai kitokie ir negali būti. Politikas teigė, kad jis norįs tikėti, kad aplinkybės, lėmusios šiais metais H. Mackevičiaus prodiusuojamai laidai atsirasti LRT tinklelyje, yra tik gero darbo, teisingos konkurencijos ir skaidrių, teisės aktais reglamentuotų svarstymų rezultatas.

To norėtųsi ir iš jūsų. Faktų, o ne gandų ir prielaidų, nes tokiu pagrindu kuriamos #aležiniosnevertos net dviračio stipino.

„Noriu tikėti, kad jau pasiekėme brandžios ir modernios valstybės lygį, kur joks žmogus, joks verslas, nesvarbu, ar jis mažas ar didelis, besilaikantis įstatymų ir mokantis dešimtis, šimtus ar milijonus eurų mokesčių, nebebus viešai menkinamas, pasitelkiant gandus, melą ir kitas priemones, prasilenkiančias su demokratinėmis vertybėmis priemones. Aš puikiai suvokiu savo – kaip Seimo nario, kaip paprasto žmogaus atsakingo ne tik už save, bet ir kitus esančius aplinkui – teises, įgaliojimus ir pareigas, todėl sprendimus priimu vadovaudamasis faktais. To norėtųsi ir iš jūsų. Faktų, o ne gandų ir prielaidų, nes tokiu pagrindu kuriamos #aležiniosnevertos net dviračio stipino“, – ilgame įraše dėstė R. Karbauskis.

Ir patikino, kad jokie jam kelti klausimai nepaveiks daugumos Seimo narių ir jo pareigos rūpintis mokesčių mokėtojų pinigų panaudojimo skaidrumu. Anot jo, įstaigos, gausiai finansuojamos iš valstybės biudžeto, sulaukė ir ateityje sulauks Seimo dėmesio. 

„Ir apibendrinant visas šių dienų batalijas viešoje erdvėje galime visi kartu pasidžiaugti, kad Seimo nariams paprašius papildomos informacijos apie valstybės biudžeto lėšų panaudojimą LRT, pagerėjo bent jau E. Jakilaičio darbuotojų „Media 3“ finansinė padėtis. Rekvizitai.lt skelbia, kad UAB „Media 3“ darbuotojams, ilgus metus dirbusiems brangiausiame Lietuvos mieste už mažesnį nei 600 eurų atlyginimą „ant popieriaus“, spalio mėnesį atlyginimų vidurkis gerokai pakilo“, – dėstė politikas. 

Pasiūlė nevaidinti „šikančio“ katino

Penktadienio rytą atsaką skėlė ir H. Mackevičius, padėkojęs už kvietimą susitikti. „Gaila, bet susitikimo sąlygas taip painiai aprašėte, kad mano, „storo klouno“, kaip sako jūsų komentatoriai, protas nesuvokia – norite jūs susitikti, ar nenorite. Du sykius skaičiau ir nesupratau. Jus kalbėsite su manim, kai bus įrodyta, kad Jūsų įmonės pažeidė įstatymus? Su pareigūnais jūs tada kalbėsitės, o ne su humoristais. Nebus labai juokinga“, – ir patikino, kad kvietimas apsilankyti R.Karbauskio įmonėse jo nedomina. 

Kovotojas su emigracija. Nevaidinkit „šikančio“ katino. Ir nepasprinkit „šližiku“.

„Verslo „pigiai pirk- nemokėk muitų - brangiau parduok“ galima ir Gariūnuose prisižiūrėti. Jūs rimtai mane kviečiat žiemą apžiūrėti elevatoriaus? Turit „fainų žiurkikių“? Vargu bau, išnuodijot. Nors Rokiškio elevatorius man įdomus, bet aš juo pats pasidomėsiu savarankiškai. Daug ruskių traktorių vienoj krūvoj irgi nedžiugina. O dabar tęsiu savo klausimus. Įdėjau vakar tokį smulkaus ūkininko pagalbos šauksmą dėl žemių supirkinėjimo. Sąmoningai įdėjau, suprantu, kad tame nieko neteisėto nėra. Negali iš verslo reikalauti moralės. Smulkus ūkininkas jums yra „ta vieta, kur trukdo traktoriui apsisukt“. Ūkiai stambėja, žemės ūkis jau seniai industrinis, išgelbėsim badaujantį pasaulį glifosatais, pesticidais ir mineralinėmis trąšomis, a ne? Smulkiam ūkininkui šitam jūsų naujam pasaulyje vietos nėra. Smulkiam jau nėra, bet tuoj ir vidutiniam vietos neliks. Kokią dalį Lietuvos dirbamų žemių jau po savim sukonsolidavot? Koks likimas laukia jūsų sukonsoliduoto žmogaus? Prasigert, pasikart arba emigruoti? Tušti kaimai, uždaromos kaimų mokyklos – ar tai nėra jūsų vykdomo žemių supirkimo rezultatas? Emigracija turi daugybę priežasčių, daugybę veidų, o nebus taip, kad viena emigracijos priežasčių turi ir vardą ir pavardę, Ramūnai Karbauski?“, – virtualioje erdvėje rėžė laidų kūrėjas. Ir pavadino politiką veidmainiu, kuris atsisukęs į TV kameras vaizduoja kovotoją su emigracija, o nusisukęs nuo kamerų ją skatina. Bei patikino, kad į priežasčių, keliančių emigraciją, dešimtuką būtinai vertėtų įrašyti ir R. Karbauskio veiklą. Anot H. Mackevičius, jo oponentas dabar uždirba iš sodybų tuštėjimo meto. 

„Suvalkijos ūkininkai caro laikais be jokių trąšų iš 30-40 ha sugebėdavo išmokslinti Peterburge tris keturis vaikus. Šitie valstiečių vaikai sugrįžo ir sukūrė Lietuvą. Šalį, kurioje gyvenate ir jūs, LTSR liaudies deputato sūnau. Tie valstiečių vaikai ėjo ir darė, jie nesidegino Katalonijos pliažuose. Kovotojas su emigracija. Nevaidinkit „šikančio“ katino. Ir nepasprinkit „šližiku““, – rašė H. Mackevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaronimas

Jaronimas portretas
O kas tas Haroldas? Ar tai tas kur ištisą kartą augino per tv kišdamas laidas apie patyčias, žmogaus, asmenybės, tautybės žeminimą? Čia Humoras? Man nejuokinga, man kraupu, kraupu nuo mūsų pačių finansuojamos žiniasklaidos iškeltų tipų, staiga savęs paties įvardintų žvaigždėmis didybės.

Vile

Vile portretas
Is kur islindo vel tas Haroldas, nebuvo girdeti ir eile metu jo niekas nepasigedo,to storbambio. Atsirado matai konservatoriu gynejas. Ziurek, kita tepdamas s...du, pats issimozosi, nors nuo jo ir taip kvapas negeras sklinda.

komedija

komedija portretas
Nejaugi čia tas tylenis Haroldėlis?:) Kai žmonės primindavo apie masiulių ir kurlianskių reikalus, tai nepriklausomas humoristas apsimesdavo pagaliu ir guldavo į dumblą:) O dabar pragydo! Gal el. skydinėje pasivaišino? Koks staigus noras ginti "girtą televiziją"...O anoniminiai ūkininkai nieko nepasakoja apie Starkevičiaus žemes?:)
VISI KOMENTARAI 100

Galerijos

Daugiau straipsnių