Į ambasadorių susitikimą Vilniuje atvyks F. Mogherini

  • Teksto dydis:

Į Lietuvos ambasadorių susitikimą Vilniuje šią savaitę atvyks Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini), antradienį pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Italijos diplomatė ketvirtadienį sakys kalbą ir susitiks su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovais.

Prezidentės patarėjas antradienį sakė, kad susitikime su F.Mogherini šalies vadovė „kalbės apie situaciją Ukrainoje ir Minsko paliaubų įgyvendinimo spragas bei sudėtingą situaciją šioje šalyje, taip pat bus kalbamasi apie Europos saugumo strategijos peržiūrą“.

„Prieš 12 metų priimta ES saugumo strategija neatitinka dabarties realijų, toje strategijoje Rusijos Federacija yra įvardijama kaip partnerė, dabartiniame etape mes matome, kokias grėsmes Rusijos veiksmai Ukrainoje kelia viso kontinento saugumui ir stabilumui, todėl ši tema bus labai aktuali pokalbiuose su F.Mogherini“, - Žinių radijui teigė Renaldas Vaisbrodas.

Pasak jo, taip pat ketinama kalbėti apie Rytų partnerystės programą, situaciją Artimuosiuose Rytuose.

Pernai D.Grybauskaitė vienintelė iš ES vadovų susilaikė balsuodama dėl F.Mogherini skyrimo ES vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams. Tuomet Lietuvos prezidentė sakė, kad italei trūksta patirties, o „jos požiūris Rusijos atžvilgiu yra tikrai kritikuotinas“.

Kasmetinis Lietuvos diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir atstovybių prie tarptautinių organizacijų vadovų susitikimas vyks nuo trečiadienio iki penktadienio.

Diplomatai susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, Seimo, Vyriausybės nariais, Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi Dariumi Jauniškiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių