Į darbą grįžta A. Veryga: derins planus, kaip suvaldyti viruso plitimą

  • Teksto dydis:

Į darbą penktadieniui grįžtantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su epidemiologais aptars tolimesnius veiksmus suvaldant koronaviruso infekcijos plitimą.

„Epidemiologai ministrui pristatys pagal jo praėjusio penktadienio pavedimą parengtus planus, kaip konkrečiose sektoriuose turėtų būti valdomas šio viruso plitimas. Pavyzdžiui, transporto, švietimo ir kituose sektoriuose“, – BNS informavo ministro patarėja Lina Bušinskaitė.

Po šio susitikimo penktadienį popiet numatomi komentarai žiniasklaidai.

Vėliau ministras susitiks su ekonomikos ir inovacijų viceministre Vitalija Jankauskaite-Milčiuviene, Nacionalinės turizmo asociacijos verslo prezidente Žydre Gaveliene, Lietuvos turizmo asociacijos vadove Milda Plepyte-Rainiene ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidente Evalda Šiškauskiene.

Su jomis A. Veryga aptars tolimesnius veiksmus dėl kelionių organizavimo pandemijos metu.

„Bus kalbama, kaip sklandžiai bendradarbiauti organizuojant keliones, kokius patarimus keliauti susiruošusiems kraštiečiams turėtų duoti verslo atstovai“, – sakė L. Bušinskaitė.

Jos teigimu, pokalbio metu taip pat bus aptarti kiti kelionių organizatoriams ir keliautojams aktualūs klausimai.

Vėliau apie mokslo metų atnaujinimą sveikatos apsaugos ministras kalbėsis su švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi.

Penktadienį A. Veryga taip pat ketina patvirtinti paveiktų šalių sąrašą, į kurį turėtų būti įtraukta ir Lenkija.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šioje šalyje sergamumo rodiklis per paskutines 14 dienų siekia 20,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda paragino sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą greičiau baigti poilsiauti, grįžti į darbą ir pateikti savo paaiškinimą dėl teisėsaugos įtarimų viceministrei Linai Jaruševičienei.

FNTT šią savaitę pranešė, kad tyrime dėl greitųjų testų pirkimo L. Jaruševičienei pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir įgaliojimų viršijimu. Viceministrė įteikė prašymą ją atleisti, sveikatos apsaugos ministras A. Veryga jį žada tenkinti penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsargiai

Atsargiai portretas
Kanibalas sugrįžta.

trolis

trolis portretas
tai planai dar nesuderinti ??? aaa... šiandiena gi penktadienis ...

taigi

taigi portretas
Šizofrenikų nerštas, nepamirškite, kad veryga ne tik išsigalvojo virusą, bet ir įtikino tuo visą pasaulį, uždraudė Euroviziją ir atšaukė Olimpiadą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių