I. Degutienė: konservatorių programa orientuota į šeimos vertybes

  • Teksto dydis:

Reaguodama į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderio Gabrieliaus Landsbergio šią savaitę išsakytą poziciją dėl homoseksualų partnerystės, partijos vicepirmininkė Irena Degutienė teigia, kad konservatorių programa yra orientuota į šeimos vertybes.

„Noriu pasakyti, kad yra tokia Tėvynės sąjungos programa, kuri nesikeitė iki šios dienos, nes ją gali pakeisti partijos suvažiavimas. (...) Aš džiaugiuosi, kad mūsų partijoje yra demokratija, yra galimybė laisvai kalbėti ir reikšti savo poziciją nebijant, kad kas nors tave pasmerks, bet partijos programa visada buvo orientuota į šeimos vertybes, į šeimos sampratą“, – šeštadienį per partijos tarybos posėdį kalbėjo I.Degutienė.

Antradienį jaunimo organizacijų iniciatyvos „Žinau, ką renku“ diskusijoje „Lofte“ Vilniuje kandidatai į Seimą buvo paklausti, ar reikia įteisinti vienalytes santuokas ir leisti įsivaikinti. Portalas delfi.lt skelbė, kad konservatorių lyderis G.Landsbergis teigė palaikantis homoseksualų partnerystę ir tikisi, kad Seimas šį klausimą išspręs.

„Kaip tikras konservatorius, gavęs tokį klausimą, matyt, turėčiau išeiti, turėtų būti labai baisu. Ne, aš pasisakau už partnerystę, aš manau, kad laikas tam atėjo, aš tikiuosi, naujas Seimas ar mūsų koalicija galų gale šį klausimą į Seimą atneš ir mes jį priimsime“, – G.Landsbergį citavo delfi.lt.

Iki šiol parlamente nėra pavykę įteisinti vyro ir moters partnerystės, nors tai padaryti siūlė ir Vyriausybė, ir pavieniai Seimo nariai.

Seime keli liberalai ir socialdemokratai yra įregistravę įstatymo projektą, kuris leistų tiek skirtingos, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę, tačiau jis iki šiol nėra pasiekęs plenarinio posėdžio salės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Tai jei jusu programa sprendze tik vienalytes partnerystes klausimus tai kam jus einat i seima.Ten spresti reike visos lietuvos problemas.O lietuvos problema tai ir yra seimas.Man pvz visai neidomu kas su kuo ko jus ten taip stengetes Sudeliokit mokescius.socialine programa.Mamu klausimus bankus.Nors kazkada koncervatoriai zinojo kas yra seima.Tetis ir mam

as

as portretas
Apie kokes vertybes tik baikit puse lietuvos pabego i uzsieni po jusu valdymo.Po karo tai veze prievarta.o dabar visi is bado nes nera kaip sumoketi mokescius duonos uz ka nusipirkti.O jie ten seime pasakas seka.

fredis

fredis portretas
kai noretusi jus pasiusti ten.... :)
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių