Į Palangos mero postą – keturračiu?

Ši bendrovė užsiiminėjo elektroninių cigarečių ir papildomų talpyklų pardavimu internete.

Sugriežtinus tabako reklamos nuostatas, ši įmonė sulaukė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento baudos už įstatymo nuostatų nepaisymą.

Trumpai tariant, internetu elektroninių cigarečių prekyba buvo uždrausta, tačiau įmonės "Loidus" tinklalapis su visais jame esančiais prekių aprašymais tebesisuko internete.

"Oho. Nejaugi? Aš to nežinojau, man tai tikrai naujiena", – išgirdęs šiuos faktus stebėjosi A.Butkevičius.

Susilaukė inspekcijos sankcijos

S.Grigorian palangiškiai turi klausimų ir dėl jos tėčio Artūro Arakelyano veiklos.

Šis Palangoje žinomos kavinės savininkas pastaruoju metu vis dažniau linksniuojamas dėl mįslingomis aplinkybėmis laimėto J.Basanavičiaus gatvėje esančio apleisto viešbučio "Pajūris" nuomos konkurso.

Tačiau vos tik pradėjęs šeimininkauti milijoninės vertės objekte, A.Arakelyanas sulaukė Statybų inspekcijos dėmesio.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija, liepos 2 d. patikrinusi kapitalinio remonto darbus, vykstančius J.Basanavičiaus gatvėje, konstatavo, jog patikrinimo metu nustatyta, kad atliekamas pastato kapitalinis remontas mieste, kultūros paveldo vietovėje, Palangos miesto istorinėje dalyje, išmontuojant pastato šildymo ir elektros bendrąsias sistemas, keičiant laikančiąsias konstrukcijas į blogesnes savybes turinčias konstrukcijas, neturi privalomojo savivaldybės administracijos išduoto statybą leidžiančio dokumento.

"Dėl išvardintų pažeidimų statytojui surašytas savavališkos statybos aktas ir privalomasis nurodymas nevykdyti jokių savavališkai kapitališkai remontuojamo neypatingojo statinio J.Basanavičiaus g. 9, Palangoje, statybos darbų, iki kol nebus pašalinti savavališkos statybos padariniai, fiksuoti savavališkos statybos akte", – konstatavo Statybų inspekcija.

Ši informacija taip pat sudomino A.Butkevičių. Išgirdęs apie Statybų inspekcijos nuobaudą, susijusią su kandidatės į Palangos merus šeimos nario veikla, politikas neslėpė nuostabos.

"Į visus šiuos klausimus reikia atsakyti", – pastebėjo A.Butkevičius.

Problemų nemato

Tikėtina, jog sugėdinta darbdavio S.Grigorian su žurnalistais nutarė kalbėtis tik kitą dieną, ketvirtadienį.

"Dėl tos nuotraukos aš galiu pasakyti, jog fotografuota buvo uždaroje teritorijoje, renginio metu, vyko sąskrydis. Šis keturratis stovėjo uždaroje teritorijoje, o aš tiesiog priėjusi nusifotografavau", – tikino jaunoji politikė.

S.Grigorian aiškino, jog nemato jokios bėdos dėl tokios fotosesijos, net ir patikinta, kad Šventosios mieste, būtent toje vietoje, kur ji yra užfiksuota, eismas yra draudžiamas.

Paklausta, ar kaip būsima Palangos merė turi kokių nors minčių, kaip vertėtų kovoti su pajūrį niokojančiais keturračių mėgėjais, S.Grigorian pareiškė, jog iš viso nemato tokios problemos.

"Kur čia problema? Palangos savivaldybė yra uždraudusi parko teritorijoje važinėti, mano žiniomis, dabar šioje teritorijoje yra teikiama bauda žmonėms, kurie važinėja keturračiais, ir aš manau, kad ši problema yra sprendžiama. Policijos pareigūnai užtikrina viešąją tvarką ir čia problemos nėra", – žinias apie savivaldos ir Saugomų teritorijų pavaldumą demonstravo S.Grigorian.

Pastebėtina, jog socialdemokratų Palangos skyriaus socialinio tinklo "Facebook" paskyroje galima rasti ir kitų aplinkosaugininkams nerimą keliančių nuotraukų.

Vienoje fotosesijų užfiksuotas, tikėtina, partijos skyriaus sąskrydis gamtoje. Nuotraukoje matyti, kaip keli vyrai vartoja alkoholį.

Du šventės dalyviai kūrena ugnį šašlykinėje, miško aikštelėje matyti ant žolės sustatytos alaus skardinės.

Kiti šventės dalyviai, traukdami dūmą, kažką aptarinėja sustoję ratu, rankose taip pat laikydami alaus skardines.

Nuotrauka pavadinta "Bičiulių popietė".

Pažeidė įstatymą

Dienraštis domėjosi, kokia patirtimi gali didžiuotis ir iš kokios aplinkos yra kilusi kandidatė į Palangos merus S.Grigorian.

Visi šie klausimai, pasak pačios jaunosios politikės, esą jos neliečia. Paklausta apie įmonę, kurios akcininkė ji yra, S.Grigorian patikino, jog įmonė šiuo metu veiklos nevykdo.

"Vyras yra šios įmonės direktorius. Galiu pakomentuoti tik tiek, kad vyras kreipėsi į teismą dėl baudos (ją skyrė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas – A.A.) sumažinimo ir teismas sumažino. Kiek žinau, teismas net nelabai suprato, kur tas pažeidimas buvo padarytas", – aiškino S.Grigorian.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, nors ir tenkino S.Grigorian vyro prašymą iš dalies ir sumažino skirtą baudą nuo 1 450 eurų iki 500 eurų, tačiau Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas šiame procese yra pažymėjęs: "Realiai apčiuopiamos baudos paskirtis yra ne tik nubausti teisės pažeidėją, bet, visų pirma, vykdyti prevenciją: teisės subjektas, pažeidęs nustatytas sąlygas, yra baudžiamas, idant daugiau nedarytų žalos teisės saugomoms ir ginamoms vertybėms. Nagrinėjamu atveju prašymo sumažinti paskirtą baudą tenkinimas neatliktų ekonominei sankcijai keliamų tikslų ir pažeistų visuomenės bei kitų ūkio subjektų interesus."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija

Vilija portretas
Manau, kad straipsnis užsakytas esamo Palangos mero. Kabinėjimąsi prie visko.

Dumblynas

Dumblynas portretas
Jau neber kam dirbt, kad i valdzia armenus renkam?

O as

O as  portretas
Siulau is Ukrainos paimt ir grazios, ir protingos, ir siaip neblogos :)
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių