I. Šimonytė ir kitos lyderės ragina Afganistano valdžią stiprinti moterų teises

  • Teksto dydis:

Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė prisijungė prie bendro moterų politinių lyderių kreipimosi, kuriuo Afganistano valdžia raginama susilaikyti nuo smurto prieš moteris ir palaikyti bei stiprinti mergaičių ir moterų teises Afganistane.

Šį kreipimąsi inicijavo Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova ir Islandijos ministrė pirmininkė Katrin Jakobsdottir (Katrin Jakobsdoutir), penktadienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Raginame dabartinės ir būsimos Afganistano valdžios atstovus gerbti moterų ir mergaičių teises ir susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie varžytų jų teises tokiose srityse kaip užimtumas, švietimas, galimybė naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis, kultūra ar valstybinių pareigų vykdymas“, – rašoma kreipimęsi.

„Mes, moterys lyderės, norime patikinti Afganistano moteris ir mergaites, kad atidžiai stebėsime įvykius jų šalyje, įsiklausysime į jų balsus ir toliau remsime jų teises ir galimybes“, – teigia lyderės.

Prie kreipimos taip pat prisijungė Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen, Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas, Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin, Gruzijos prezidentė Salome Zourabichvili, Graikijos prezidentė Katerina Sakellaropoulou, Moldovos prezidentė Maia Sandu, Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern (Džasinda Ardern) ir Norvegijos ministrė pirmininkė Erna Solberg.

Valdžią Afganistane perėmęs Talibanas žadėjo, kad šįkart jo valdymas bus nuosaikesnis, palyginti su ankstesniu talibų režimu.

Per ankstesnį valdymą Talibanas buvo įvedęs šariato režimą ir liūdnai pagarsėjo dėl savo elgesio su moterimis, kurioms buvo draudžiama vienoms išeiti iš namų, įgyti išsilavinimą ar dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PIŠ \\\\\\.../////

PIŠ  \\\\\\...///// portretas
Mergina rūpinasi moterimis.Tai kilnu,bet gali gautis piššššššššššššš......

Lietuvis

Lietuvis portretas
Galėtų ten nuvažiuoti ir paaiškinti jiems gal jie ją ten vienoj ir nudobtų džiaugtusi didžioji dalis Lietuvos

v

v portretas
Bet tikrom moterim ne tokiom kaip
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių