I. Šimonytė: Suomijos narystė NATO sustiprins regioną

Suomijos įstojimas į NATO sustiprins saugumą regione ir patį Aljansą, teigia Lietuvos ministrė pirmininkė.

„Tai yra labai svarbus pokytis Baltijos jūros regiono saugumo situacijoje“, – sekmadienį žurnalistams Vilniuje teigė Ingrida Šimonytė, komentuodama Suomijos vyriausybės sprendimą stoti į NATO.

„Nors bendradarbiavimas ir su Suomija, ir su Švedija vyko ir iki šiol, bet buvimas NATO sustiprins ir mūsų saugumą, ir NATO stiprumą“, – tvirtino Lietuvos premjerė.

Pasak jos, kai atlikus visas privalomas procedūras, stojimo sutartis atkeliaus iki Vilniaus, Lietuva nedels jo ratifikuoti.

„Visos šalys turės ratifikuoti tuos sprendimus pagal savo procedūras. Tikrai Lietuva bus ta valstybė, kuri tai padarys labai greitai“, – sakė I. Šimonytė.

Suomijos prezidentas Sauli Niinisto (Saulis Nynistė) ir premjerė Sanna Marin (Sana Marin) sekmadienį pranešė, kad Suomija teiks paraišką dėl NATO narystės, pasikonsultavusi su parlamentu.

Anot jų, saugumo padėtis regione iš pagrindų pasikeitė, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24-ąją pasiuntė kariuomenę į kaimyninę Ukrainą.

S. Niinisto pabrėžė, kad Suomijos sprendimas stoti į NATO nėra nukreiptas prieš jokią šalį.


Šiame straipsnyje: Ingrida ŠimonytėSuomijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

to ypač

to ypač portretas
Dėl Kionigzbergo net arkliui aišku. Lenkai kokios kompensacijos iš Vokiečių užsiprašė? Kai patys užgrobę Rytprūsius ir Dancingo koridorių?Leningrado nenusišnekėk. Kažkiek pridūrė sralinas per žiemos kąrą. Bet tik kažkiek. O Wilno net pati Lietuva buvo lenkijai pripažinusi. Dar paieškok Suvalkų, Punsko. Ir gausi spyrį į pautus.

to istorija

to istorija portretas
jeigu sralinas pasiėmė Kionigsbergą kaip kompensaciją už nacių padarytus nuostolius, kokiu pagrindu litvinai Memellandą užgrobė?

Problema

Problema portretas
Lieka nepakitusi,sienos su Belarusija( Rusija) išlieka...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių