Idėja siųsti į Rytų Ukrainą trišalę brigadą – per ankstyva?

Lietuvos pareigūnai sako, kad kol kas per anksti svarstyti, ar trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados kariai galėtų būti siunčiami į galimą Jungtinių Tautų operaciją Rytų Ukrainoje.

Krašto apsaugos ministerijos atstovai BNS patvirtino, kad tokį klausimą yra kėlusi Ukrainos pusė.

„Lietuva pasisako už galimybę bendrai Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigadai ateityje dalyvauti tarptautinėse operacijose, tačiau šiame brigados kūrimo etape jokių sprendimų dėl jos galimo panaudojimo nėra priimta“, - nurodė ministerijos Visuomenės informavimo skyrius, atsakydamas į BNS klausimą.

„Klausimą dėl trišalės K. Ostrogiškio brigados panaudojimo galimoje JT operacijoje Rytų Ukrainoje yra kėlusi Ukrainos pusė, tačiau, Krašto apsaugos ministerijos vertinimu, tokios galimybės svarstymas taps įmanomu tik po to, kai tarptautinė bendruomenė nuspręs dėl būsimos misijos Rytų Ukrainoje pobūdžio, tikslų ir dalyvaujančių šalių“, - informavo ministerija.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas rugsėjo pradžioje pasiūlė, kad Jungtinių Tautų pajėgos Rytų Ukrainoje veiktų ties kontaktine linija. Kijevas teigia, jog taikdarių misija Rytų Ukrainoje turėtų užtikrinti  Ukrainos  – Rusijos sienos saugumą ir kad joje neturėtų dirbti rusai.

Rytų Ukrainoje šiuo metu dirba maždaug 600 tarptautinių Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos stebėtojų, tačiau jų atvykimas nepadėjo nutraukti nuo 2014 metų tebesitęsiančio konflikto, nusinešusio daugiau nei 10 tūkst. gyvybių.

Trišalė brigada LITPOLUKRBRIG įsteigta 2014 metų rugsėjį. Šiemet Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos ministrai paskelbė, kad brigada ar jos elementai gali būti naudojami tarptautinėse operacijose.


Šiame straipsnyje: trišalė brigadaRytų Ukrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Donecko laisvės kovotojams nėra jokio skirtumo kokius SS brigados nacius naikinti, ateisit su ginklu- išveš nemokamai gruz 200.

Anonimas

Anonimas portretas
Maroze tu marose, tavo mylimoje Ukrainoje pensija vos 30 -35eurai, atlyginimas 80-100 eurų, 4 milijonai ukrainiečių uždarbiauja Rusijoje kad išmaitinti šeimas, jau kuris laikas Kijeve vyksta daugiatūkstantiniai protestai kuriuos "demokratiškai" malšina specialiosios pajėgos, bet mūsų "objektyvi" žiniasklaida tyli. p.s tai už tamstai šeimininkai isakė loti už Saakašvilį ar už Walcman - kuris dabar lojalesnis jankiams, ar Savčenko dar vis heroika ar jau ne, o kur dingo Ukrainos patrijotas Jaceniukas???

Died Maroz

Died Maroz portretas
Prorusiski troliai nerimsta,bet tiesa ta,kad teks nesdintis is Ukrainos.Raudonieji oligarchai net chuilo gaujai neleis prarasti savo milijardu,isreikstu tik doleriais ir laikomu tik vakaruose.Tad ,suneliaii,lokit.bet ruskij myr tik bus suneliams numestas,po to atimtas kaulas.Teks nesdintis ir is Ukrainos,ir vel tapti caru lygio ,,imperija,,.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių