Įtarimai kyšininkavimu smogė liberalų populiarumui

  • Teksto dydis:

Teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl kyšininkavimo smogė opozicinio Liberalų sąjūdžio reitingams. Kaip rodo naujausia apklausa, liberalai prarado daugiau nei 10 proc. rėmėjų balsų, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Gegužės 19 - 26 visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų agentūros „Spinter tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, už liberalus šį mėnesį nurodė balsuosiantys 6,6 proc. respondentų, balandį remiančiųjų šią partiją buvo 15,5 proc. Liberalų sąjūdis atitinkamai krito iš antrosios reitingų lentelės vietos balandį, į šeštąją vietą gegužę.

Kaip pažymi delfi.lt, apklausa atlikta jau po „juodojo ketvirtadienio“, gegužės 12-osios, kai pareigūnai atliko kratas „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir viceprezidento Raimondo Kurlianskio darbo vietose, taip pat buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir Liberalų sąjūdžio būstinėje. Tą dieną paskelbta, kad R.Kurlianskis įtariamas didelės vertės kyšio perdavimu E. Masiuliui už jo vadovaujamos partijos veikimą koncerno naudai.

Pirmąją vietą reitingų lentelėje toliau užima valdantieji socialdemokratai - už šią partiją balsuotų 15,5 proc. apklaustų respondentų (17,2 proc. balandį).

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga užkopė į antrąją reitingų lentelės vietą - gegužės mėnesį už ją būtų balsavę 11,5 proc. respondentų (6,8 proc. balandį).

Už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus gegužės mėnesį būtų balsavę 9,3 proc. respondentų (7,5 balandį).

Už „Tvarkos ir teisingumo“ partiją gegužės mėnesį nurodė ketinantys balsuoti 7,6 proc. (8 proc. balandį). Darbo partiją gegužę nurodė palaikantys 7,5 proc,(7,1 proc.balandį).

Kitos partijos neperžengtų 5 proc. rinkimų barjero.

Po politinės korupcijos skandalo per pastarąjį mėnesį išaugo nežinančiųjų, už ką balsuos skaičius - nuo 10,5 proc. balandį iki  maždaug 15 proc. gegužę, tai pat padaugėjo teigiančiųjų, jog visai nebalsuotų - nuo 14 proc. iki maždaug 16,5 proc.

Visuomenės nuomonės nuomonės apklausą „Spinter tyrimai"  atliko naujienų portalo delfi.lt užsakymu, tyrimo metu buvo apklausta 1009 gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Tyrimo rezultatų paklaida - 3,1 proc.


Šiame straipsnyje: liberalaipartijosreitingai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių