J. Olekas apie prezidentu išrinktą Latvijos gynybos ministrą: turėsime gerą draugą

  • Teksto dydis:

Prezidentu išrinktas Latvijos gynybos ministras Raimondas Vejuonis turėtų sutvirtinti „baltišką brolystę“ su Lietuva tiek gynybos ir saugumo, tiek kitose srityse, sako Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„R.Vėjuonis yra patyręs politikas, galintis vadovauti šaliai ir vesti ją į priekį. Prezidentas R.Vėjuonis yra tikras Lietuvos draugas - tiek, kiek mes bendravome gynybos klausimais, visada rasdavome bendrą kalbą. Ir ne tik gynybos srityje - jis buvo ir Baltijos asamblėjos narys, jis palaikė tą baltiškąją vienybę. Manau, kad mes tikrai turėsime gerą Lietuvos draugą“, - BNS sakė J.Olekas.

R.Vėjuonį prezidentu Latvijos Seimas išrinko trečiadienio vakarą, už jį balsavo 55, prieš - 42 deputatai, o vienas biuletenis pripažintas sugadintu.

R.Vėjuonis, kuriam birželio 15 dieną sukaks 49 metai, prieš rinkimus akcentavo savo profesinį patyrimą nacionalinio saugumo srityje.

1966 metais Rusijos Pskovo srityje gimęs išrinktasis Latvijos vadovas keliose ankstesnėse vyriausybėse buvo aplinkos apsaugos ir regionų plėtros ministras.

Postą paliekantis centristas Andris Bėrzinis, kuris prezidentu tapo 2011-aisiais, šįsyk nusprendė nesiekti perrinkimo antrai ketverių metų kadencijai, motyvuodamas šeimyninėmis aplinkybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių