J. Sabatauskas ragina aplinkos ministrą nebetrypčioti: reikia sprendimų dėl Alytaus

Socialdemokratai nepatenkinti tuo, kaip šalinant gaisro padarinius Alytuje dirba Aplinkos ministerija. Socialdemokrato Juliaus Sabatausko teigimu, nuo gaisro padangų gamykloje pradžios praėjo mėnuo, o centrinė valdžia visą laiką tik trypčioja vietoje.

Išplatintame socialdemokratų pranešime teigiama, kad pastarąją savaitę vykusiame Vyriausybės posėdyje aplinkos ministras Kęstutis Mažeika premjerui pareikalavus pažadėjo, kad iki penktadienio bus išspręstas po Alytaus gaisro susikaupusio užteršto vandens išgabenimo klausimas. Tačiau, pabrėžiama pranešime, paaiškėjo, kad į talpyklas supumpuotos pavojingos medžiagos niekur neiškeliavo, o jų išgabenimo klausimas nebus išspręstas dar bent dvi savaites.

„Per visą Alytaus gaisro gesinimo ir pasekmių likvidavimo laikotarpį valdantieji demonstruoja neveiklumą ir negebėjimą susitvarkyti su tiesioginėmis pareigomis. Aplinkos ministras įsipareigojo premjerui ir iškart tą pažadą sulaužė. Vis pirštu rodoma į vietinę Alytaus valdžią, kuri, jeigu būtų dirbusi ir delsusi panašiai kaip centrinė, tai, galima numanyti, kad visi teršalai jau seniai būtų plaukę Nemunu ir užteršę pusę Lietuvos. Pakaks aplinkos ministrui trypčioti vietoje – turi imtis sprendimų dėl užteršto vandens išgabenimo. Kiek Alytus gali kentėti dėl valdžios neveiklumo?“ – sako opozicijos lyderio pareigas einantis J. Sabatauskas.

Iš viso po gaisro susikaupė per 40 tūkstančių kubinių metrų cheminiais junginiais užteršto skysčio, kuris gali pakenkti aplinkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
ko noret is ministro kuri pasodino i kede ir tampo kaip marijonete nes savo nuomones jis neturi

tie

tie portretas
AM sukaustyti viena grandine ir tikri pokuistai, visas pietinis šalies regionas nukentėjęs, ir šitaip stumti nuo savęs, visiškas blefas, kažkokie kiauri, neatsakingi. Nors už tokius atvejus labiausiai atsakingas Prezidentas, aišku.

Lt

Lt portretas
Kas tas Sabatauskas, ką jis yra nuveikęs ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių