A. Navalno mitingai Rusijoje viešinti iš Lietuvos

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno praėjusią savaitę inicijuotus protestus jo bendražygiai internete viešino būdami Lietuvoje, pranešė dienraštis „The New York Times“.

A. Navalno kampanijos atstovas spaudai Ruslanas Šavedinovas ir darbuotoja Kira Jarmyš antradienį buvo sulaikyti Maskvoje, kai grįžo iš Lietuvos.

BNS šaltiniai pranešė, kad opozicionieriaus sąjungininkai sekmadienį vykusius protestus visoje Rusijoje viešino atvykę į Lietuvą, publikuodami tiesiogines transliacijas vaizdo dalijimosi platformoje „Youtube“ ir „Twitter“. Anot šaltinių, jiems patalpas su įranga suteikė Europos humanitarinis universitetas.

Jungtinių Valstijų dienraštis „The New York Times“ nurodė, jog protestai viešinti iš Lietuvos siekiant, kad transliacijų nesutrikdytų Rusijos policija.

Rusijos teismas trečiadienį už protesto taisyklių pažeidimus paskyrė R. Šavedinovui aštuonias dienas, o K. Jarmyš – penkias dienas arešto.

Sekmadienį Rusijoje vyko A. Navalno organizuojamas mitingas „Rinkėjų streikas“, jo metu buvo protestuojama prieš šiemet vyksiančius šalies prezidento rinkimus. Analitikai neabejoja, kad juos vėl laimės dabartinis šalies vadovas Vladimiras Putinas.

Rusijos teismai yra uždraudę A. Navalnui kandidatuoti šiuose rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liėtuvis

Liėtuvis portretas
Nevala ant pempės! Šlovė Putinui !

Tam-ca ca ca

Tam-ca ca ca portretas
Perskaityk anonimo komentarą dar kartą,gal dašus kas ir kaip.

Cha cha cha

Cha cha  cha    portretas
Puiki ta demokratija Putino Rusijoje. Tikra žodžio ir susirinkimų laisvė. Norint pilnai pasinaudoti ta demokratija pakanka nusigauti į kaimyninę valstybę, o sugrįžus tavęs laukia puiki, šilta, visus tavo poreikius tenkinanti areštinė. Šlovė Putinui!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių