Per pirmąjį turą išrinkti 19 merų: pergalę daugiausia švenčia esami vadovai

Per pirmąjį savivaldos rinkimų turą pergalę iškovojo 19 merų, didžioji dalis jų yra dabartiniai miestų ir rajonų vadovai.

Per praėjusius rinkimus 2015 metais jau per pirmąjį turą buvo išrinkta lygiai tiek pat merų – 19, 18 partijų keltų kandidatų ir vienas visuomeninio komiteto atstovas.

Druskininkuose perrinktas savo vardo komitetą rinkimuose vedęs dabartinis kurorto vadovas Ričardas Malinauskas. Jis gavo 70 proc. rinkėjų balsų.

Akmenės rajonui toliau vadovaus socialdemokratas Vitalijus Mitrofanovas. Jis perrinktas surinkęs 60 proc. savivaldybės gyventojų balsų.

Vitalijus Gailius/Karolio Kavolėlio(Fotobanko)nuotr.

Joniškio rajono mero rinkimuose užtikrintai nugalėjo Liberalų sąjūdžio atstovas parlamentaras Vitalijus Gailius su 62 proc. balsų. Dabar Joniškio rajono mero pareigas eina taip pat liberalas Gediminas Čepulis.

Birštono savivaldybės mere perrinkta dabartinė vadovė Socialdemokratų partijos atstovė Nijolė Dirginčienė, surinkusi 54,8 proc. balsų.

Biržų rajone dabartinį merą, Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjungos kandidatą jau pirmajame ture iš posto išvertė Biržų seniūnas Vytautas Jareckas.

Jėgas šioje savivaldybėje suvienijusių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Liberalų sąjūdžio iškeltas kandidatas surinko beveik 52 proc. balsų. V. Valkiūnas liko su 25 proc. rinkėjų palaikymu.

Jonavos rajone mero rinkimuose vadovauti miestui grįžta socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius, už jį balsavo 57 proc. rinkėjų.

Neringoje rinkimus vėlgi laimėjo dabartinis kurorto vadovas, socialdemokratas Darius Jasaitis, gavęs apie 55 proc. balsų.

Kito pajūrio kurorto, Palangos meras konservatorius Šarūnas Vaitkus perrinktas su 76 proc. balsų.

Marija Rekst/ Pauliaus Peleckio(Fotobanko) nuotr.

Už dabartinę Vilniaus rajono merę, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso iškeltą Mariją Rekst balsavo 52,48 proc. rinkėjų.

Pasvalio rajono savivaldybės meras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Gintautas Gegužinskas rinkimus per pirmąjį turą laimėjo surinkęs 50,46 proc. balsų.

Rietave nugalėjo Liberalų sąjūdžio atstovas dabartinis savivaldybės meras Antanas Černeckis su 62,53 proc. balsų.

Šakių rajone nedidele balsų persvara reikiamą ribą perkopė dabartinis vadovas konservatorius Edgaras Pilypaitis su 50,89 proc. rinkėjų balsų.

Šalčininkų rajone per pirmąjį turą išrinktas dabartinis miesto vadovas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso iškeltas Zdislavas Palevičius. Už jį balsavo 75,06 proc. rinkėjų.

Pirmajame ture pergalę nedideliu balsų skaičiumi išplėšė ir Šiaulių miesto bei rajono vadovai.

Su visuomeniniu rinkimų komitetu kandidatavęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas surinko 52 proc. rinkėjų balsų, „valstietis“ Antanas Bezaras gavo 50,8 proc. rinkėjų balsų.

Visvaldas Matijošaitis/Eitvydo Kinaičio nuotr.

Per šiuos rinkimus Kaune triuškinančia pergale nugalėjo Visvaldas Matijošaitis, surinkęs beveik 80 proc. balsų. Rinkimuose jis perrinktas su savo visuomeniniu komitetu.

A. Bezaro pergalė itin trapi – aktyvumas Šiaulių rajone nesiekė 40 proc., tad pergalei jam reikėjo surinkti ne mažiau kaip penktadalį arba 7291 rinkėjo balsą, o jis gavo 7358 rinkėjų balsus.

Dabartinė Širvintų rajono merė, su savo vardo visuomeniniu rinkimų komitetu kandidatuojanti Živilė Pinskuvienė yra surinkusi 70,81 proc. balsų.

Švenčionių rajono vadovas Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Rimantas Klipčius nugalėjo su 63,64 proc. balsų.

Po vidurnakčio paaiškėjo, kad Valerijus Makūnas lieka toliau prie Kauno rajono vairo. Jis laimėjo tiesioginius mero rinkimus. V. Makūnas Kauno rajonui vadovauja pastaruosius dvylika metų.

Valerijus Makūnas/Šarūno Mažeikos(Fotobanko) nuotr.

Iš viso Lietuvoje yra 60 savivaldybių. Kitose savivaldybėse vyks antrasis merų rinkimų turas, jis numatytas kovo 17 dieną.

 

Žemėlapiai sukurti UAB "HNIT-BALTIC" naudojant Esri ArcGIS Online technologiją

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sekvoja

Sekvoja portretas
O aš apie Krabą. Man nusispjauti į tai, ką šis susireikšminęs zampolitas rems ar nerems. Jis man bjaurus pagal apibrėžimą. Įžūlus kaip drapakas, nors murma tyliai. Štai vakar prikišo prof. V.Landsbergiui, kad šis, esą, į partijos vadovus ir Seimą įstūmė anūką. Na, kieno karvė galėtų mykti, bet tik ne Matijošaičio, kuris net 2 savo Matijošaičiukus į Kauno tarybą įbruko. Išties, visiškai suodinas puodas priekaištauja palyginti švariam katilui. O virš kauniečių, taip pasitikėjusių tuo tipeliu, galvų, akivaizdu, pakibo protų sumaišties debesis, jei kartojo liūdnos atminties praktiką, kai buvo meru padarę pašlemėką Šustauską. Kur jis dabar, kauniečiai?

Pilietis

Pilietis portretas
O šitą ligonę po operacijų turėtu gydytis kitoje gydymo įstaigoje.Kas ją galėjo rinkti,ne vieną kartą buvo rašoma apie blogą darbą išrinktame rajone.Akivaizdu, kad ne renkami į miesto postus o buvo ir yra skiriami ir suvaidinami rinkimai.

Beprotybė

Beprotybė portretas
tiek metų Gailius vaidino zmonėms kovotoją uz tiesą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių