K. Krivickas Seimo rinkimuose balotiruosis Klaipėdoje?

Į Seimą šiemet ketina kandidatuoti ir keletas žinomų žiniasklaidos atstovų. Vienas jų – Kristupas Krivickas, besišliejantis prie dabartinio parlamentaro Naglio Puteikio. Neatmetama, kad TV laidų vedėjas gali balotiruotis ir Klaipėdoje.

Susigundė Seimu

Rinkimų sąrašus ir šiemet nuspalvins žinomų žmonių pavardės. Bent trys žiniasklaidos atstovai nustebino kolegas, paskelbę apie savo ketinimus žengti į didžiąją politiką.

"Apie tai su K.Krivicku dar nekalbėjome. Klaipėdoje balotiruotis kol kas ketinu aš vienas. Vienmandačių kandidatų klausimą svarstysime po mėnesio", – taip atsakė parlamentaras N.Puteikis, paklaustas apie K.Krivicko galimybes būti renkamam Klaipėdoje.

Politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka teigia, kad žurnalistų, lyginant su kitų profesijų atstovais, rinkimuose dalyvauja ne itin daug. Tačiau paminėjus K.Krivicko pavardę, R.Valatka suabejojo, ar jį galima vadinti žurnalistu. Esą tai, ką jis daro dabar, nėra žurnalistika.

"Manyčiau, kad nereikėtų sureikšminti profesijų tų žmonių, kurie kandidatuoja į Seimą, savivaldybių tarybas ar Europos Parlamentą. Visi jie yra piliečiai ir turi teisę būti renkami. Čia nėra nieko blogo, juolab tas kandidatų procentas iš žiniasklaidos yra mažesnis nei mokytojų, gydytojų, teisininkų ar finansininkų", – mano R.Valatka.

Pasak apžvalgininko, svarbiausia, ar kandidatas gali atstovauti 20 tūkst. rinkėjų. Anot R.Valatkos, tokį klausimą jis galėtų patekti 90 proc. kandidatų. Ir esą jau žino atsakymus, kad daugelis kandidatų tokiam skaičiui žmonių atstovauti nebus pajėgūs.

Pasiteiravus, ar pats mėgins dalyvauti Seimo rinkimuose, R.Valatka atsakė ironiškai: "Aš netinku dėl savo asmeninių savybių, nes iškart sakau tai, ką galvoju. O politikoje reikėtų palaukti ir įvertinti, ar tavo frakcijai arba partijai tai naudinga. Be to, ir mano amžius toks, kad nebetapsiu nei premjeru, nei prezidentu, o sėdėti Seime man neįdomu".

Kandidatuos ir E. Masiulis?

Veikiausiai iki rinkimų kandidatų pavardės keisis dar ne kartą. Juolab nuo oficialios rinkimų kampanijos dienos, tai yra balandžio 9-osios, Klaipėdos rinkimų vienmandatėse apygardose pasikeitė jau keletas kandidatų.

Pradžioje Danės vienmandatėje apygardoje ketino kandidatuoti uostamiesčio tarybos narys, socialdemokratų (SD) atstovas gydytojas Jonas Sąlyga, kuris atsisakė rinkimų kovos.

Į jo vietą intensyviai ieškota pamainos. Tikėtasi, kad J.Sąlygą pakeis jo kolega iš Klaipėdos miesto tarybos Valdemaras Anužis, tačiau SD partijos vadovybė Vilniuje nusprendė, kad Danės vienmandatėje apygardoje balotiruosis Dainius Budrys.

Visai neseniai kandidatuoti Danės apygardoje atsisakė dar viena politikė – advokatė Indrė Butvilė, priklausanti partijai "Tvarka ir teisingumas". Moteris taip apsisprendė, kai buvo išrinkta asociacijos "Mano miestas Klaipėda" naujos kadencijos prezidente. Esą tokį sprendimą lėmė organizacijos nuostata nesusieti savo veiklos su jokia politine partija.

Iki rinkimų dar gali keistis ir dar viena pozicija, šįkart vienmandatėje Marių apygardoje. Liberalams tektų ieškoti naujo kandidato, jei ten besibalotiruojantis į korupcijos skandalą įklimpęs buvęs Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis nuspręstų pasitraukti iš didžiosios politikos.

Iki šiol VRK jis tebėra įregistruotas politinės kampanijos dalyviu.

Įsiregistruoti neskuba

Nors iki Seimo rinkimų dienos likęs laikas nenumaldomai senka, kol kas tik keturios iš 16 oficialiai veikiančių politinių partijų įregistravo savo kandidatus.

VRK įregistruoti 232 savarankiški dalyviai, iš jų 16 politinių partijų, 210 politinių partijų iškeltų kandidatų ir 6 save iškėlę kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man tinka

man tinka portretas
O kodėl turime balsuoti už tokį Dainių Budrį? Ar geresnių socdemų Klaipėdoje neišugdėm? Kodėl turime balsuoti už Simoną Gentvilą? Ar todėl, kad tėtis ir teta- seimo senbuviai? Kuo Krivickas prastesnis? Bent jau atsakingai tvarkosi savo šeimoje ir turi 4 atžalas.. Vvien už tai verta...

to Teresei

to Teresei portretas
Iš tikrųjų, tokį elgesį kai pasisukiojes tarp tarptautiniu pedofilų nelaimės užpultų žmonių, paskui tepa slides kur geriau, reikia pasmerkti.Jeigu jau eini turėdamas ir gindamas savo Teisybę, tai lik iki galo jai ištikimas./Toks jis ir bus išrinktasis.Kaip Vasiliauskas.Ar kas kitas ant bangos nuneštas į seimą o paskui keliaujantis per partijas pagal savo patogumą

Noja

Noja portretas
Ir be jo, cia Puteikis, ko vertas....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių