Ką A. Butkevičius nuspręs dėl V. Baltraitienės?

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius lauks Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) įvertinimo, ar ministrė, dalyvaudama vakarienėje su medžiokle, kurioje dalyvavo Latvijos ministras ir verslininkai, nesupainiojo interesų.

„Kalbant apie žemės ūkio ministrę, raginu kuo greičiau Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją priimti sprendimą, kad kuo greičiau galėčiau aš jį gauti ir galutinai galėčiau priimti sprendimą“, - Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Jis sako prašęs V.Baltraitienės dviejų dalykų - kreiptis dėl medžioklės istorijos į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK)  ir surengti spaudos konferenciją, kurioje „viešai išsklaidytų abejones“. Jis teigė klausęsis V.Baltraitienės spaudos konferencijos tiesiogiai, tačiau neatskleidė, ar jos teiginiai išsklaidė abejones ir jam.

Pats A.Butkevičius sutinka su ministrės teiginiais, kad panašios vakarienės yra įprasta praktika kitose šalyse, tačiau su sąlyga, jei apie tai skelbiama iš anksto.

„Jei yra organizuojama kažkokia vakarienė, ar pietūs darbiniai, ir jie organizuojami tam tikrose vietovėse - gali taip atsitikti, jei yra konkrečiai kalbama apie tam tikrą misiją,kurioje dalyvauja verslas valdžia, arba mokslas, kai yra aptariami darbotvarkės klausiamai, aptariama, kokiu tikslu yra organizuojamas vizitas - tai turi būti viešai paskelbiama ir įtraukiama į pareigūnų darbotvarkę“, - nurodė Vyriausybės vadovas.

Premjeras neatsakė į klausimą, ar mato galimybę V.Baltraitienei toliau eiti pareigas, tuo metu dėl J.Miliaus sprendimai, anot jo, bus priimami gavus jo ataskaitą, vėliausiai iki rugsėjo 7 dienos.

Jis taip pat teigė pirmadienį bendravęs su „darbiečių“ pirmininku Valentinu Mazuroniu bei paragino partiją išanalizuoti klausimą bei „dalyvauti kolektyvinės atsakomybės prisiėmime“.

Jis sutinka, kad ministrės keliamos įvairios versijos dėl medžioklės aplinkybių viešoje erdvėje nedaro teigiamos įtakos Lietuvos įvaizdžiui tarptautinėje arenoje.

„Tokie viešoje erdvėje daromi pareiškimai, kurie iš pradžių būna vienokie, po to - kitokie, tikrai tarptautiniame lygyje nepuošia, šis žingsnis taip pat bus įvertintas, bet kaip sakau, bus įvertintas kartu su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimu“, - sakė jis.

Žemės ūkio ministrė ir VMVT vadovas pirmadienį surengė spaudos konferenciją dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės - medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas su delegacija. Vakarienėje taip pat dalyvavo J.Milius , mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

V.Baltraitienė spaudos konferencijoje tikino, kad svečių garbei rengiamos vakarienės yra Europoje įprasta praktika.

„Visada bendravau ir bendrausiu su verslininkais, kurie kuria darbo vietas, pridėtinę vertę ir šalies pajamas iš eksporto“, - pabrėžė ministrė.

Ministrės V.Baltraitienės ir Latvijos ministro J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę - prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškino, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigė. Pirmadienį ministrė teigė, jog vakarienę organizavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.

Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio minsiterija pareiškė negavusi sąskaitų.

Į darbą po mėnesio atostogų pirmadienį grįžęs Valstybinės maisto ir veterinarijos (VMVT) vadovas Jonas Milius spaudos konferencijoje pareiškė neketinantis trauktis iš pareigų dėl jam pareikštų įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, nes, jo nuomone, tai reikštų kaltės pripažinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norma

Norma portretas
Baltraitienė pati buvo Kėdainių mere, kai ten šeimininkavo Uspaskichas ir savivaldybės darbuotojai persipindavo - keisdavosi su "Vikonda'. Tai Savivaldybės vadai tai "Vikondai" vadovaujantys.

ESMĖ

ESMĖ portretas
Ministrė kaip višta sudalyvavo Latvijos ministro ir Lietuvos verslininkų susitikime, kad garantuotų verslininkų ir ministro susitarimų vykdymą. Ir kas dar čia neaišku ? Tokie dalykai tik dėl pasisėdėjimo nedaromi, nebent verslininkai norėjo asmeniškai ministrui įtiekti savo EURUS.

Ech jūs

Ech jūs portretas
nevykėliai..Tiek težinot kad garsėti tokius sudus padarę.Ne kad kažką tikrai verto nuveikti Tautos gerovei, bet vis nusvaigsta gėdingai į pievas su blusom.Tiek metu vis tas pats.Ne tik Baltraitienė apsitašnojo, ne tik Paksas ar Masiulis-partiniai daugiau nieko ir nesugeba
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių