Kadenciją baigia ir viceministrai

Prisiekus naujajai vyriausybei joje vietos nebeliks kadenciją baigiančioms švietimo ir mokslo viceministrėms klaipėdietei Nataljai Fatkulinai ir palangiškei Genoveitai Krasauskienei bei ūkio ministro pavaduotojui klaipėdiečiui Gediminui Onaičiui. Politikai neslepia, jog jau dairosi kito darbo.

Atvirauti nepanoro

Visi trys viceministrai turi nedaug vilčių, kad bus pakviesti dirbti naujoje Vyriausybėje, nes jų partijos gavo per mažai balsų Seimo rinkimuose.

Nors N.Fatkulina (buv. Istomina), G.Krasauskienė ir G.Onaitis mėgino savo jėgas vienmandatėse rinkimų apygardose Klaipėdoje, bet jiems nepasisekė.

"Darbietė" G.Krasauksienė balotiravosi Pajūrio rinkimų apygardoje, kur po pirmojo turo iškrito iš kovos, nes surinkusi 547 balsus, iš 9 kandidatų liko priešpaskutinė, o daugiamandačiame partijos sąraše iš 61 vietos nuriedėjo net į 82.

Darbo partijai šie rinkimai buvo itin nesėkmingi. Partija neperžengė 5 proc. balsų ribos ir į Seimą, laimėję vienmandatėse apygardose, pateko tik du "darbiečiai".

G.Krasauskienė yra anglų kalbos specialistė, anksčiau vadovavo Palangos vidurinei mokyklai, ne vieną kadenciją buvo išrinkta į Palangos miesto tarybą.

Pastaruosius metus dirbo liūdnai pagarsėjusios švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės vadovaujamojoje ministerijoje.

Paklausta apie ateities planus, G.Krasauskienė buvo labai nekalbi: "Dar negaliu pasakyti, kokie mano planai, dar viską dėlioju".

Po rinkimų – nauja pavardė

G.Krasauskienės kolegė N.Fatkulina, kalbėjo atviriau: "Planų turiu įvairių, ne visus juos norėčiau atskleisti. Bet tikrai žinau, kad ir toliau lieku dirbti švietimo ir mokslo sistemoje. Net dirbdama ministerijoje, nebuvau nuo to atitrūkusi. Dirbau Klaipėdos universitete, tikiuosi tęsti tą darbą. Nors dar negalėčiau pasakyti, kad tikrai grįšiu į Klaipėdą, bet norėčiau."

Moteris patikslino, kad neseniai ištekėjo, pasikeitė pasą ir jos pavardė dabar jau nebe Istomina, o Fatkulina, nors rinkimuose vienmandatėje Baltijos apygardoje ji dalyvavo senąja pavarde.

Nepaisant to, rinkimai politikei buvo nesėkmingi. Surinkusi 808 balsus iš 12 kandidatų ji liko 6, o daugiamandačiuose partijos "Tvarka ir teisingumas" pakilo per vieną poziciją – iš 18 į 17 vietą.

Grįš į energetikos sektorių

Nesėkmingi šie rinkimai buvo ir dar vienam klaipėdiečiui ūkio viceministrui G.Onaičiui.

"Tvarkietis" balotiravosi Marių rinkimų apygardoje, kurioje prieš laiką iš rinkimų kovos iškritus tada favoritu laikytam buvusiam liberalui Eligijui Masiuliui, sėkmės tikėjosi daugelis politikų.

Tačiau G.Onaičiui nepavyko. Surinkęs 809 balsus jis iš 11 kandidatų liko 6, o partijos daugiamandačiame sąraše nusmuko net per 20 pozicijų – iš 28 į 48 vietą.

"Manau, kad grįšiu į energetikos sektorių, ten kur dirbau prieš tapdamas ūkio viceministru", – nenusiminė G.Onaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turbūt

Turbūt portretas
nelabai šie kandidatai norėjo būti išrinkti-visus 4 metus su visuomene dirbo blogai, neaktyviai, jokių susitikimų nerengė.Dar gerb.Istominą(Fatkuliną)daugelis atsimena kaip miesto tarybos narę, puikų žmogų, o va Onaitis..Šis gražuolis lyg iš dangaus nukrito.Keistas įsivaizdavimas kad žmonės rinks, jeigu miesto matomiausiose vietose tik iškabinsi "paklodę"su savo atvaizdu

minde

minde portretas
besdetojo etatas baiges dirbt reiks grazuolej nupuselej sensa boba ne rokenrolas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių