Kariuomenė pradės naudoti taikliojo šaulio šautuvus

  • Teksto dydis:

Nuo kitų metų Lietuvos kariuomenė pradės naudoti naujo tipo ginkluotę, kurios iki šios neturėjo – taikliojo šaulio šautuvą, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Penktadienį Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos vadas pulkininkas Sigitas Mundris su Belgijos kompanijos „FN Herstal“ atstovais pasirašė ginklų pirkimo ir pardavimo sutartį.

Iš šiemet konkursą laimėjusios Belgijos įmonės „FN Herstal“ bus įsigyti pusiau automatiniai šautuvai FN SCAR-H PR su optiniais taikikliais "Smidt & Bender".

Naujais ginklais bus aprūpinti Sausumos pajėgų kovinių vienetų skyriai.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos Ginkluotės ir valdymo sistemų departamento direktoriaus pulkininko Valdo Šiaučiulio, taikliajam šauliu keliama užduotis naikinti ypač svarbius priešiškų pajėgų taikinius: vadus, ryšininkus, karius su sunkiosiomis kovos sistemomis (kulkosvaidžiais, granatsvaidžiais ir pan.). Todėl taikliųjų šaulių ginklai turi būti taiklesni ir šaudantys didesniu nuotoliu nei įprasta pėstininkų ginkluotė.

Bendra sandorio vertė – apie 9,6 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Labai tesingas ir taktiskai labai protingas sprendimas, su minimaliom sanaudom padidinantis musu koviniu vienetu kovinguma ir tiksliaja naikinamaja galia. FN SCAR-H PR (precision rifle) puikus ginklas partizaniniam karui ir diversijoms, bet zymiai pigesnis, mobilesnis ir lengviau aptarnaujamas nei tikras snaiperinis ginklas.

Verta Buvo

Verta Buvo portretas
Saunios Zinios !

Teip

Teip portretas
Jaunima reikia supazinti su naujais ginklais. Kadangi seimunai nutrauke jaunuoliu saukima i kariuomene, tai nors turetu buti kazkokia privaloma programa, kurioje butu teoriskai ir praktiskai supazindinama su ginkluote, naudojama musu kariuomeneje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių