Kas moka prorusiškam V. Titovui?

2017 m. mokėjimai iš viso nevyko, o 2016 m. sumokėta 328 eurų suma.

2015 m. buvo atseikėti 424 eurai.

PVM Lietuvai nemoka

Kodėl V.Titovo įmonės veikla šalies biudžetui neduoda apčiuopiamos naudos?

VMI išaiškino taip: jei įmonė perka turizmo paslaugas iš vienų asmenų ir jas savo vardu perparduoda kitiems asmenims, tai ji tokias paslaugas turi apmokestinti PVM nuo maržos. Kai perparduodamos turizmo paslaugos, suteiktos už ES teritorijos ribų, taikomas 0 proc. PVM tarifas, kitais atvejais – standartinis (21 proc.) PVM tarifas.

Pats V.Titovas dienraščiui nedetalizavo savo įmonės veiklos, akcentavo tik tarpininkavimo paslaugą gaunant Rusijos ir Baltarusijos vizas, draudimo paslaugą.

Aiškėja, jog jei įmonė perparduoda gyventojui (neapmokestinamajam asmeniui) kelias turizmo paslaugas, suteiktas Rusijoje, ir tarpininkauja (įskaitant dokumentų parengimą) dėl Rusijos vizos, tai turizmo paslaugas ji turi apmokestinti PVM nuo maržos, taikydama 0 proc. PVM tarifą, ir neturi skaičiuoti PVM nuo tarpininkavimo paslaugų, kadangi pagal PVM įstatymo nuostatas tokios paslaugos nelaikomos suteiktomis Lietuvoje.

VMI yra išaiškinusi, kad pagrindinės paslaugos, dėl kurios gavimo tarpininkaujama, suteikimo vieta laikoma ne Lietuva, o trečioji valstybė.

V.Titovo įmonės atveju – Rusija ir Baltarusija.

Nostalgija sovietų laikams

Dienraštis "Klaipėda" V.Titovui turėjo ir daugiau klausimų.

Dar 2010-aisiais Klaipėdos tarybos narys nusifilmavo sovietinius laikus imituojančiame klipe, kuris kelia įvairių minčių.

Siužete, kurį V.Titovas vadina meniniu filmu, jis vaidina ryšėdamas pionierišką kaklaskarę. Siužetas pradedamas garso takeliu, kur skamba Sovietų Sąjungos laikų hitai, baladė "Kur prasideda tėvynė".

V.Titovas vaizdo klipo sumanytojų yra įkurdinamas sovietine simbolika apipavidalintame kambaryje. Ant sienų kabo Sovietų Sąjungos vėliavos, apstu sovietinio režimo vedlių atvaizdų, o pats V.Titovas skaito partinį laikraštį "Pravda" su 18-ojo Komunistų partijos suvažiavimo pranešimu.

Vėliau siužete pasirodo jaunutė aktorė, kuri esą įveda meilės liniją. Už kadro pasigirsta legendinių sovietinių laikų filmų garso takeliai.

Vėliau V.Titovas įsijaučia į gyventojų atstovo vaidmenį, dėl daugiabutyje trūkusių vamzdžių kreipiasi į kitą aktorę, vaidinančią butų ūkio valdybos viršininkę.

Aš ne "režisiorius", aš "aktiorius.

V.Titovas tuo metu vaidina duodantis viršininkei kyšį – alkoholio butelį, susuktą į "Pravdos" laikraštį.

Pats "aktorius" visą šį vaizdo siužetą vadina menu ir aiškina, jog šiuo atveju jam negaliotų dar 2008 m. įsigaliojęs sovietinės simbolikos draudimas.

"Aš ne "režisiorius", aš "aktiorius", – patikino V.Titovas.

Ginti stojo M.Zacharova

Klaipėdos miesto tarybos narys Vygantas Vareikis, išgirdęs klausimą, ką jis mano apie V.Titovo pajamų minkles, rėžė savą vertinimą.

Nuo šiol tai – europinio lygio politikas.

"Tai, kad jis filmuojasi juoką keliančiuose siužetuose, yra smulkmena, o štai iš ko jis gyvena – esminis klausimas. Juk akivaizdus yra V.Titovo partijos ryšys su Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną palaikančia partija "Vieningoji Rusija". V.Titovui dabar joks Klaipėdos meras neprilygtų, nuo šiol tai – europinio lygio politikas. Jį stojo ginti net Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marina Zacharova", – pastebėjo V.Vareikis.

V.Vareikis tikino, jog prieš gerą dešimtmetį Rusijoje buvo įsteigtas politechnologo Viačeslavo Nikonovo vadovaujamas fondas "Ruskij mir" ("Rusų pasaulis"), kurio vienas tikslų – rusų kalbos ir kultūros sklaida užsienyje.

"Kaip atšaka atsirado "Baltijskij mir", kuris buvo skirtas rusakalbiams Baltijos šalyse. "Baltijskij mir" centras – Klaipėda. Jų tikslas yra labai aiškus – stiprinti rusų kalbą, esą ginti rusakalbių teises, rusų kultūrą, neleisti uždarinėti rusų mokyklų", – aiškino V.Vareikis.

Valdžios nepaims?

Todėl, pasak V.Vareikio, neturėtų kelti nuostabos Pergalės dienos šlovinimas.

"Atvirai buvo pasisakyta ir dėl "Nord Stream" rėmimo. Galime prisiminti, kokią poziciją užėmė kai kurios rusų partijos balsuojant dėl suskystintų dujų terminalo. Buvo susilaikyta. Aš nenoriu atvirai nieko kaltinti, tačiau kyla minčių, jog kai kurios partijos yra maitinamos", – nuomonę išsakė V.Vareikis.

Jis samprotavo, jog atvirai, pavyzdžiui, per projektinę veiklą, kažin ar būtų griebtasi injekcijų darymo.

"Tai būtų per daug matoma. Tačiau apstu viešųjų įstaigų, per kurias tokios injekcijos galimos. Ir tai būtų sunku atsekti. Kalbu hipotetiškai, bet, pavyzdžiui, su kuo nors sudarai autoriaus sutartį dėl politinių konsultacijų ar verslo vadybos ir t. t. Vienas fizinis asmuo sudaro sutartį su kitu fiziniu asmeniu ir sumoka jam 15 tūkst. eurų. Sudarai keturias sutartis per metus ir gali gyventi. Teisingai? Ir viskas legalu", – samprotavo V.Vareikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

peloruss

peloruss portretas
какой дебил пишет такие заметки и какой дебил их оплачивает

egidijus

egidijus portretas
didziausia bausme jam butu -perengti lietuviskais tautiniais rubais uzmauti klumpes ir miesto centre su kanklem groti kas vakara (ant kalno murai)

Kuku

Kuku portretas
Aistei taip patinka šūdą malti. jau ne pirmas užsk. straipsnis.
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių