Kauno meras ir prezidentė – populiariausi politikai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis išlieka populiariausių šalies politikų trejetuke, rodo šeštadienį skelbiama „Vilmorus“ apklausa.

Balandį vykdyta apklausa parodė, kad šalies vadovę palankiai vertina 66,5 proc. Lietuvos gyventojų, o nepalankiai – 18,5 procento. Praėjusio mėnesio apklausoje šie rodikliai atitinkamai buvo 61,8 proc. ir 21,9 procento.

V. Matijošaitį palankiai vertina 58,5 proc. apklaustųjų (kovo apklausoje – 56,6 proc.). Nepalankiai Kauno merą balandį vertino 11,8 proc., o kovą – 15,4 proc. respondentų.

Kitaip nei prezidentės ir Kauno mero atveju, palankiai vertinančių premjerą S. Skvernelį kiek sumažėjo: balandį jis sulaukė 49,4 proc. palankių vertinimų, kovą – 54,3 procento. Nepalankiai vertinančių premjerą per mėnesį sumažėjo nuo 23,7 iki 21,3 procento.

Į palankiausiai vertinamų Lietuvos politikų penketuką taip pat pateko užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. L. Linkevičių balandį palankiai vertino 47,4 proc., o nepalankiai – 14,7 proc. apklaustųjų, kovą šie rodikliai siekė 47,8 proc. ir 16,6 procento. Seimo pirmininką balandį palankiai vertino 43,1 proc. apklaustųjų, kovą – 43,3 proc., neigiamai – atitinkamai 21,4 proc. ir 19,7 proc. respondentų.

„Pridurčiau, kad iš politikų turbūt įdomiausias žemės ūkio ministras Bronius Markauskas – neigiamų vertinimų padaugėjo 9 proc. punktais – nuo maždaug 20 iki maždaug 29 procentų. Taigi tos istorijos turėjo neigiamą įtaką“, – BNS sakė  „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.

BNS primena, kad ministras B. Markauskas kritikos susilaukė naujienų portalui 15min.lt paskelbus, kad jo šeima dirbo svetimą žemę be savininkų leidimo bei už tai gavo ES išmokas.

Gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „ Vilmorus“ atliko balandžio 6–15 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
tie žestai nuotraukose rodo Al Kaponės lygį

Juozukas S.

Juozukas S. portretas
Visvaldas tinka į merus, kam nepatinka važiuokite į Šalčininkus arba Vilnių, tik pirmiausia lenkų kalbos kursus palankykite, galėsite medžių šaknis kasti ant Gedimino kalno ir nusimyž-ti ant supuvusio stadiono

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ką Matijošaitis nuveikė Lietuvos labui! Iš kur jį taip žino lietuviai? Juk čia taškomi Kauno m. savivaldybės pinigai savireklamai, vadinamai viešaisiais ryšiais! Ar nereikėtų Europos sąjungos audito lėšų panaudojimui/švaistymui Kauno m. savivaldybėje!? Viskas paaiškėtų:))
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių