Kelti kandidatus Marijampolės mero rinkimuose registravosi šešios partijos

  • Teksto dydis:

Šešios partijos iki termino pabaigos pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dokumentus, kad galėtų kelti kandidatus Marijampolės mero-tarybos nario rinkimuose.

Kaip BNS informavo VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, pareiškinius dokumentus pateikė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Centro partija, Liberalų sąjūdis, „Tvarka ir teisingumas“.

Konservatoriai į mero postą kelia Kęstučio Traškevičiaus, liberalai – Sauliaus Skinkio, socialdemokratai – Irenos Lunskienės, „valstiečiai“ – Karolio Dvylio, centristai – Gedimino Akelaičio kandidatūras. „Tvarkiečiai“ savo kandidato dar nėra patvirtinę, tą ketina padaryti vėliau, sakė L.Matjošaitytė.

Terminas partijoms pateikti pareiškinius dokumentus baigiasi penktadienį, tačiau Marijampolės apygardos komisijai partijų keliami bei savarankiški pretendentai dokumentus gali teikti iki liepos 27 dienos. Juos vietos rinkimų komisijai jau yra pateikę dauguma partijų kandidatų bei save išsikėlęs Gintaras Skamaročius.

Politinės kampanijos dalyviu dar yra registravęsis buvęs susisiekimo ministras Algis Žvaliauskas, bet kol kas pareiškinių dokumentų nėra pateikęs.

Pateikę dokumentus pretendentai iki rugpjūčio 1-osios privalės surinkti ne mažiau kaip 370 jų kandidatavimą palaikančių rinkėjų parašų. Tik pakankamo rinkėjų palaikymo sulaukęs keliamas ar išsikėlęs asmuo bus įregistruotas kandidatu.

Tiesioginiai Marijampolės savivaldybės tarybos nario-mero rinkimai vyks rugsėjo 10 dieną.

Nauji rinkimai Marijampolėje vyks, nes kovą mirė savivaldybės meras socialdemokratas Vidmantas Brazys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių