Kitą savaitę prasidės kandidatų į Europos Parlamentą dokumentų pateikimas

Kitą savaitę, kovo 4-ąją, prasidės kandidatų į Europos Parlamento narius pareiškinių dokumentų pateikimas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Kandidatų į Europos Parlamento narius iškėlimas pradedamas ne anksčiau kaip likus 85 dienoms ir baigiamas ne vėliau kaip likus 65 dienoms iki rinkimų dienos, t. y. nuo šių metų kovo 2-osios iki kovo 22 d.

Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), atsižvelgiant į tai, kad kovo 2 d. bus priešpaskutinė diena iki 2019 m. kovo 3 d. savivaldybių tarybų rinkimų, pareiškiniai dokumentai rinkimuose į Europos Parlamentą bus priimami nuo kovo 4 d.

Teisės aktai įpareigoja VRK per 3 dienas nuo pareiškinių dokumentų gavimo dienos pretendentui išduoti rinkėjų parašų rinkimo lapus.

Lietuvos Respublikos rinkimų į Europos Parlamentą įstatymas numato, kad kandidatų į Europos Parlamento narius sąrašas turi surinkti ne mažiau kaip 10 000 sąrašą palaikančių rinkėjų parašų. Kelti kandidatus į Europos Parlamentą partijos ir visuomeniniai rinkimų komitetai gali tik po to, kai užsiregistruoja savarankiškais politinės kampanijos dalyviais.

Numatoma, kad kandidatai ir kandidatų sąrašai bus skelbiami šių metų balandžio 26 d.

Lietuvoje rinkimai į Europos Parlamentą vyks šių metų gegužės 26 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių