Kokį panašumą D. Grybauskaitė įžvelgia tarp D. Britanijos ir Lietuvos?

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžvelgia panašumų tarp Britanijos sprendimo trauktis iš Europos Sąjungos ir pasipiktinimo Lietuvoje dėl Darbo kodekso pataisų, sakydama, kad pasipriešinimą lemia politinio elito neįsiklausymas į žmonių nuomonę.

„Aš iš principo pikta ant situacijos, kad politinis elitas visur - ar Lietuvoje, ar bet kurioje europinėje valstybėje - įsivaizduoja, kad jis viską žino geriau ir jam visai nesvarbu, ką galvoja žmonės. Ir tas prievartinis primetimas to, ką aš žinau geriau, ir atveda į pasipriešinimą. Tą pamatėme Britanijoje, tą mes matome ir kai kuriose mūsų šalyse, ir netgi Lietuvoje su Darbo kodeksu“, - žurnalistams Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdį Briuselyje sakė prezidentė.

Ji tikisi, kad klausimas, ar Jungtinė Karalystė traukiasi iš ES, bus išspręstas greitai, o tai, ar skyrybos bus skaudžios, anot jos, „priklausys nuo abiejų pusių“.

„Britai turi tvarkytis namuose dabar, nes pas juos yra sudėtinga situacija - tiek ekonominė, tiek politinė. Mes taip pat matome euroskepticizmo elementus, ultradešiniųjų, ultrakairiųjų pareiškimus, tad pati Europa turi daryti savo darbus“, - sakė prezidentė.

Pagrindinis EVT klausimas bus padėties aptarimas po britų apsisprendimo išstoti iš Bendrijos.

Už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES referendume balsavo beveik 52 proc. britų. Šalis oficialiai dar nepradėjo išstojimo procedūros, o ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) sakė, kad tai turėtų daryti naujas Jungtinės Karalystės premjeras. Jis atsistatydinti žada rudenį.

EVT taip pat bus aptartas Europos Sąjungos ir NATO bendradarbiavimas hibridinių grėsmių ir nelegalios migracijos užkardymo srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Anglai Issigimeliai, cia su mumis visai nesiskaito.

Kopustas.

Kopustas. portretas
Gerai,gana cia apie tuos Anglus, Tegul Pyzdina ir kuo Toliau nuo Europos!!!!!! Pensininkai nubalsavo del smegenu perdziuvimo,o jaunimas,kad dar tel to smegenys nevisiskai issivyste,Velniop tuos Anglus ir kuo greiciau!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių