Koks bus švietimo ir mokslo ministro D. Pavalkio likimas?

  • Teksto dydis:

Premjero Algirdo Butkevičiaus ir švietimo ministro Dainiaus Pavalkio susitikimas dėl jo galimo atstatydinimo nukeltas į trečiadienį.

Šiame susitikime turėtų būti aptartas Darbo partijos raginimas D.Pavalkiui trauktis iš pareigų.

„Kadangi ministras išvykęs, o rytoj premjeras pats lankysis Klaipėdoje ir neturės laiko, kol kas planuojama, kad susitikimas vyks trečiadienį“, - BNS pirmadienį sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

A.Butkevičius teigė D.Pavalkio likimą aptaręs ir su prezidente Dalia Grybauskaite, pas kurią tradicinio pokalbio buvo nuvykęs anksčiau pirmadienį.

„Taip, mes kalbėjomės, mūsų nuomonės sutampa, bet informacijos tikrai nenorėčiau viešai skelbti“, - Vyriausybėje žurnalistų paklaustas, ar apie D.Pavalkį kalbėjo su prezidente, sakė premjeras.

Jis taip pat teigė, kad ministro darbą vertina teigiamai.

„Vertinu teigiamai, nors po dvejų metų Vyriausybės programos įgyvendinimo peržiūros, aišku, Švietimo ir mokslo ministerijai buvo išsakyta daugiausiai pastabų, žiūrint į priemonių įgyvendinimą, kuris buvo suplanuotas 2013 ir 2014 metais. Bet įsipareigojimas ministerijos konkrečiai buvo, kad tą atsilikimą jie įgyvendins 2015 metais“, - aiškino A.Butkevičius, pažymėjęs, jog iš Darbo partijos vadovybės dar nesulaukė kvietimo susitikti, kad galėtų išgirsti priežastis dėl partijos sprendimo keisti ministrą.

Sekmadienį Darbo partijos taryba D.Pavalkį nutarė atšaukti iš ministro posto. Tiek D.Pavalkis, tiek A.Butkevičius sakė kol kas neapsisprendę, ar įgyvendinti „darbiečių“ reikalavimus.

Buvęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojas, profesorius, 54 metų D.Pavalkis švietimo ir mokslo ministru tapo 2012-ųjų pabaigoje.

D.Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą. Po nesėkmingų rinkimų jis 2011 metais įsiliejo į Darbo partijos gretas.

Darbo partijos taryba teigia, kad jis neįgyvendino partijos programinių nuostatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių