Konservatoriai prašo įvertinti, ar E. Misiūnas nesinaudoja tarnybine padėtimi

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Aistė Gedvilienė ir Arvydas Anušauskas kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) prašydami įvertinti, ar laikinai einantis vidaus reikalų ministro pareigas Eimutis Misiūnas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, kai galimai naudodamasis savo statusu ir tarnybine padėtimi, tariasi su Apeliacinio teismo ir Teisėjų Tarybos pirmininku Algimantu Valantinu dėl grįžimo į teisėjo pareigas.

Vidaus reikalų ministro pareigas laikinai einantis E. Misiūnas rugpjūčio 9 d. LRT radijui tvirtino, kad dėl savo tolesnės karjeros galimybių jau kalbėjęs su buvusios darbovietės – Vilniaus apylinkės teismo – vadovybe, taip pat su Lietuvos apeliacinio teismo pirmininku A. Valantinu.

„Pastaruoju metu teismų sistemą krečia teisėjų korupcijos skandalas, o tebeinančio pareigas ministro veiksmai toliau skatina nepasitikėjimą šia sistema, kelia abejonių dėl jos skaidrumo bei galimo protekcionizmo. Kyla pagrįstas klausimas, ar nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų ministras E. Misiūnas, kai būdamas įtakingu pareigūnu ir tebeidamas ministro pareigas dėl savo asmeninės tolesnės karjeros tariasi su A. Valantinu, kuris ateityje turės priiminėti sprendimus dėl teisėjų skyrimo. Teisėjų atrankos taisyklės ir procedūros yra viešos ir žinomos, todėl tokie ministro veiksmai mažų mažiausiai gali būti laikomi neetiški, o gal ir neteisėti“, – teigia Seimo narė A. Gedvilienė.

Parlamentarai pažymėjo, jog VTEK prašo įvertinti ministro E. Misiūno pasisakymus, kuriais galimai siekia užsitikrinti tolesnę profesinę ateitį.

„Kreipiamės į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją prašydami įvertinti viešus ministro pareigas einančio Eimučio Misiūno komentarus. Manome, kad p. E. Misiūnas naudojasi savo dabartinėmis pareigomis ir turimu statusu tam, kad galimai užsitikrintų savo tolimesnę karjerą ir tokiu būdu gilina nepasitikėjimą Lietuvos teismų sistema“, – pabrėžia Seimo narys Arvydas Anušauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visai

visai portretas
iskrype tie koncervai

o

o portretas
kom tai tu paciu socmafijos dangstancios savo chebra ir savus nusikaltimus kurie iki siol turi nelieciamybes statusa nr\es tie patys ir leidzia tuos o jei kalbet apie konservus tai ir jie lygiaverciai /istatymus/ krie ciniski nes priestarauja zmogaus prigimciai sitiems nes vyksta grobuoniska veidmainyste ka mes visi matome......

...

... portretas
Ir vėl tie 'konservai' nesusilaikė nepabezdėję.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių