Konservatorių partijos pirmininku taps A.Kubilius ar V.Landsbergis?

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimų antrasis turas bus rengiamas šį sekmadienį ir ateinantį pirmadienį, BNS antradienį patvirtino partijos atsakingasis sekretorius Raimundas Alekna.

Antrame ture rungsis du daugiausia balsų pirmajame ture šią savaitę surinkę kandidatai - dabartinis partijos vadovas ekspremjeras Andrius Kubilius ir europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Anot R.Aleknos, galutiniais duomenimis, pirmajame ture daugiausia balsų - 4383 (46 proc.) surinko A.Kubilius, už V.Landsbergį balsavo 3557 (37 proc.) partijos narių, už Seimo narį Valentiną Stundį - 1588 (17 proc.) nariai.

Iš viso partijos pirmininko rinkimuose dalyvavo 58 proc. partijos narių.

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis daugiausia partijos bendražygių paramos sulaukė didžiuosiuose miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, A.Kubilius daugiausia balsų gavo mažesnių miestų ir rajonų skyriuose. V.Stundys ryškia persvara laimėjo Radviliškio skyriuje.

Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

TS-LKD pirmininko tiesioginiai rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų partijos narių. Išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris surenka daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių TS-LKD narių balsų.

Rinkimų rezultatus tvirtins gegužės 12 dieną planuojamas partijos suvažiavimas.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

darbininkas

darbininkas portretas
Tegyvuoja Landsbergis! Šlovė kapitalizmui "už jūsu šviesią dabartį ir nuostabią ateiti " Už "laisvę" ir dermokratiją, visiem rėkti AČIŪ Sąjūdžiui !!!

as

as portretas
negi dar yra naivuoliu kurie balsuoja uz Kubiliu

Politologas

Politologas portretas
Tegyvuoja Landsbergis! Gaila, kad konservatoriams pritrūko politinės valios ir realybės suvokimo. Jei bus išrinktas Kubilius, vertinsime už jį balsavusiųjų elgesį kaip silpnumą, bailumą, tai galime įvardinti ir Tautos išdavimu. Tuo metu, kai ypatingai reikia neteisinga linkme pakrypusios partinės ideologijos atsinaujinimo, pasitikėjimo partija sugrąžinimo, bailiai, o gal net ir išdavikai, pražūtingai stabdo permainas. Masės, pasitikėjusios konservatoriais, pasmerktos.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių