Konservatorius M. Adomėnas kaip liudytojas apklaustas „MG Baltic“ byloje

Konservatorius Seimo narys Mantas Adomėnas penktadienį apklaustas kaip liudytojas koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.

„Taip, dalyvavau, kaip liudytojas (apklausoje) Specialiųjų tyrimų tarnyboje“, – BNS sakė M.Adomėnas.

Jis teigė, kad teisėsaugos pareigūnus sudomino keli jo susitikimai su koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.

Politikas tvirtino, kad su verslininku buvo susitikęs „aptarti politinės padėties“.

„Jį domino politiniai procesai, kas laimės Seimo rinkimus, kas laimės partijos pirmininko rinkimus ir panašiai“, – sakė parlamentaras.

M.Adomėnas yra vienas iš Demokratinės politikos instituto steigėjų. Pasak jo, šis institutas pastaruosius kelerius metus paramos iš „MG Baltic“ negavo. Koncerno santykiai su Demokratinės politikos institutu teisėsaugos pareigūnų nedomino, pridūrė politikas.

Konservatorius sakė su R.Kurlianskiu neaptarinėjęs jokių konkrečių įstatymų projektų ar paramos už balsavimus Seime.

Teisėsauga pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš R.Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Vykdydama tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Šioje byloje liudytojų statusu apklausta ir daugiau Seimo narių, tarp jų – didžioji dalis praėjusios kadencijos Seimo liberalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko jis šaiposi?

Ko jis šaiposi? portretas
Konservatorių pupuliukas turėtų verkti,o ne šypsotis.Girdi jis kalbėjosi su kurlenskiu,bet apie politiką,kas turėtų laimėti rinkimus.Tai ką,apie politiką reikia tartis su kyšininku Kurlenskiu? Tokių konsernų liaudies skriaudikų žmonės,išvis neturėtų susitikti su seimūnais.Gerai,kad pululiukas prisipažino,jog klausė Kurlianskio nuomonės ką daryti.Jau vėl šmėgčioja kyšininko masiulio veidelis,tai gal jau gryžta į liberalų šutvę?Geriau parašykite,kodėl jis ne už grotų ir kada bus to brudo teismas?

tep

tep portretas
Matosi iskart ,snukis prasosi plytos

Kirvis

Kirvis portretas
Kada ateis ta diena, kai situos ims sodinti? Tiesa, kaip ten tas liberalas?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių