Konservatorius papiktino ministrų elgesys

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kartu su Biudžeto ir finansų komiteto nariais Andriumi Kubiliumi bei Mykolu Majausku kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir ministrą pirmininką Saulių Skvernelį.

Konservatoriai ragina juos išreikalauti iš ministrų šiuo metu Seimo nariams nepateikiamos informacijos dėl 2019 m. biudžeto projekto ir konkrečiai - dėl neatskleidžiamų planuojamų atlyginimų viešojo sektoriaus darbuotojams. Taip pat informavo apie susidariusią skandalingą situaciją, kai ministrai atsisako bei neranda laiko savo darbotvarkėse ateiti pristatyti kitų metų biudžeto.

„Susidūrėme su skandalinga situacija, kai šiuo metu svarstant kitų metų biudžeto projektą, ministrai neranda laiko savo darbotvarkėse ar tiesiog bijo bei vengia pristatyti savo kuruojamų sričių planų bei konkrečiai pateikti informaciją apie planuojamus viešojo sektoriaus atlyginimus kitąmet. Ministrai ne tik nepateikia jokio sisteminio plano, kaip spręsti vis didėjančią viešojo sektoriaus (pedagogų, medikų, kultūros darbuotojų) atlyginimų santykinio atsilikimo nuo šalies vidurkio problemą, bet net vengia pateikti paprasčiausius statistinius duomenis, matyt, tikėdamiesi nuslėpti šias neraminančias tendencijas. Jei taip tęsis toliau, reikalausime atidėti biudžeto priėmimą, kol nebus tinkamai pristatytas kitų metų biudžeto projektas ir atsakyta į keliamus klausimus“, - teigė G. Landsbergis.

Jei taip tęsis toliau, reikalausime atidėti biudžeto priėmimą, kol nebus tinkamai pristatytas kitų metų biudžeto projektas ir atsakyta į keliamus klausimus.

Pasak Seimo biudžeto ir finansų komiteto nario A. Kubiliaus, pirmąkart per ilgametę biudžetų svarstymų praktiką susiduriama su situacija, kai ministrai ne tik vengia ateiti atsakyti į klausimus žodžiu, bet ir nepateikia prašomos informacijos raštu.

„Jau kelias savaites nesulaukiame net ir išsamių ministrų atsakymų į iš anksto raštu pateiktus klausimus, kuriuose prašėme pateikti atsakymus dėl planuojamų kitų metų viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų, jau nekalbant apie ministerijų išsisukinėjimus bei atsisakymą palyginti Lietuvos viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus kitų Baltijos ir ES šalių kontekste“, - pažymėjo A. Kubilius.

„Matome daugelį požymių, kad atlikus neapgalvotą mokesčių reformą ir dėl jos biudžetui netekus 350 mln. eurų, nebeužtenka pakankamai pajamų spręsti struktūrinėms viešojo sektoriaus problemoms. Net esant reikšmingam ekonomikos augimui ir privataus sektoriaus vidutiniam darbo užmokesčiui augant beveik 10 proc. kasmet, matome vis didesnį santykinį pedagogų, medikų, kultūros sektoriaus darbuotojų atlyginimų atsilikimą nuo šalies vidurkio bei jokio sisteminio plano kaip spręsti šiuos iššūkius“, - pabrėžė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys M. Majauskas.

Šią savaitę į TS-LKD frakcijos organizuojamus 2019 m. biudžeto projekto svarstymo posėdžius atsisakė bei nerado laiko atvykti švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė bei kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonson.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi,

Taigi, portretas
Konservatoriai nori,kad visi šoktų pagal jų užsakytą muziką.O patys jokių įstatymų nesilaiko.Žmonės,jūs tik pažiūrėkit už ką jiems mokama alga? Kada beįsijungiu seimą tiesiogiai,ypač po pietų, konservatorių pusėje sėdi 2 -3 žmonės.Visa jų šaika,matomai, uzsidaro Labsbergiuko kabinete ir ištisai rezga planus,kaip sužlugdyti seimo darbą.Ir tai tęsiasi jau du metai.Ar tai normalu? Ištisai šūdą mala ir nieko daugiau.Išvaikyti tą jų šutvę,gal tada Lietuva pradės stotis ant kojų.

...

... portretas
Panašiai anais laikais 'konservai' ir Kirkilo vyriausybę šokdino; paskui juos DAR apkaltino krizę sukėlus :/

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu svarsto biudžetą ir neatvyksta ministrai tai reikia imtis tam tikrų sankcijų.Tvarka turi būti visur tvarka.Ir nėra ko čia pulti ir tuoj malti liežuviais Jie dirba savo darbą.O valstiečių kompanija tik nori išsisukti,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių