Konservatorius ragina ministrę atleisti kultūros viceministrą A. Imbrasą

Seimo narys konservatorius Vytautas Juozapaitis ragina kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson įvertinti viceministro Audroniaus Imbraso galimybes toliau eiti pareigas. Ministrė tam kliūčių nemato.

Klausimą dėl viceministro tinkamumo opozicijos atstovas kelia žiniasklaidai paskelbus, kad A.Imbrasas, anksčiau vadovavęs „Menų spaustuvei“ ir Lietuvos šokio informacijos centrui, antraeilėse pareigose dirbo ir viešojoje įstaigoje „Vilniaus festivaliai“. Dėl jos po išorinio audito 2009 metais buvo paskelbtos nepalankios išvados.

„Vis dėlto tai, kad Kultūros ministerija būtent viceministro asmenyje patekusi į tą abejotiną kontekstą darosi pažeidžiama, yra faktas“, – per spaudos konferenciją penktadienį Seime sakė V.Juozapaitis.

Pranešime spaudai V.Juozapaitis teigė, kad viešojoje įstaigoje „Vilniaus festivaliai“ buvo įdarbinti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius Gintautas Kėvišas bei kiti nacionalinių, valstybės turtą valdančių, kultūros įstaigų vadovai.

„Įvertinus viešai skelbiamą informaciją, kyla rimtų abejonių, ar šie asmenys nebuvo įdarbinti fiktyviai bei didelis susirūpinimas dėl šios įstaigos veiklos ir mokesčių mokėtojų pinigų panaudojimo skaidrumo“, – pranešime spaudai cituojamas V.Juozapaitis.

Spaudos konferencijoje penktadienį jis ragino ministeriją apsivalyti.

„Ministrei reikėtų padaryti viską, kad išties nekiltų jokių abejonių ir dėl jos, ir dėl pačios mūsų kultūros politikos noro išsiskaidrinti pirmiausia, o paskui deklaruoti prioritetus. Aš manau, kad ministrė bus pajėgi (...), tie darbai iš tikrųjų bus padaryti ir mes visi drauge džiaugsimės tais rezultatais ir švaria sąžine, išsivalę sutiksime tiek Kultūros dieną, tiek ir didįjį prisikėlimą, tiek ir visą ateitį“, – sakė politikas.

Kultūros ministrė L.Ruokytė-Jonsson sako nematanti kliūčių A.Imbrasui eiti pareigas.

„Kviesdama Audronį į savo komandą, iškėliau sąlygą, kad ateidamas dirbti viceministru, jis pasitrauks iš visų savo ligtolinių darboviečių. Jis taip ir padarė, likdamas tik rinktu Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu. Visa ši informacija yra viešai prieinama ir atsispindi jo privačių interesų deklaracijoje. Jokios naujos informacijos, kuri keltų mano pasitikėjimo viceministru Imbrasu klausimą, aš neturiu“, – teigia ministrė. Jos komentarą BNS perdavė patarėjas Viktoras Bachmetjevas.

Ministrė aiškina, kad A.Imbrasą viceministru pasirinko kaip vieną labiausiai patyrusių Lietuvos kultūros vadybininkų, daug prisidėjusių prie „Menų spaustuvės“, Naujojo Baltijos šokio festivalio, Šokio informacijos centro, Naujojo cirko savaitgalio ir kitų reikšmingų Lietuvos kultūros reiškinių atsiradimo. Kai kuriuos iš jų jis organizavo ir kaip „Vilniaus festivalių“ darbuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
siulik savo sugulove .ji tiks viceministro pareigoms ,kiti ne
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių