K. Pūko apkaltos bylos nagrinėjimas gali baigtis pirmadienį, išvada – per mėnesį

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas (KT) ketvirtadienį uždarame posėdyje pradėjęs nagrinėti seksualiniu priekabiavimu kaltinamo Kęstučio Pūko bylą ją gali baigti pirmadienį, o išvadą dėl parlamentaro veiksmų turėtų pabaigti per mėnesį, sako teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

Po visą ketvirtadienį trukusio uždaro KT posėdžio D. Žalimas žurnalistams sakė, kad sustota ties paskutine stadija – teisminiais ginčais, kurie bus pratęsti pirmadienį.

„Šiandien KT pradėjo nagrinėti K. Pūko apkaltos bylą ir sustojo ties teisminiais ginčais, tai yra paskutinė teismo posėdžio stadija, kuri bus pratęsta pirmadienį, paties K. Pūko advokatams prašant ir teigiant, kad galbūt pirmadienį K. Pūkas atvyks į teismą. (...) Pirmadienį, jei posėdis bus baigtas, tai yra teisminiai ginčai, mes turėsime mėnesį išvadai paskelbti“, – sakė KT vadovas.

Pasak D. Žalimo, Konstitucinis Teismas bylą pradėjo nagrinėti nedalyvaujant K. Pūkui, nes šio pateikta nedarbingumo pažyma yra netinkama. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad „teismas turėjo pakankamai  kitų duomenų, kad tuo ligos laikotarpiu K. Pūkas, prireikus, labai panorėjęs, užsiimdavo kita veikla, ir žiniasklaidoje ta informacija buvo“.

„Kadangi ta pažyma, kuri buvo pateikta, apie K. Pūko  negalėjimą dalyvauti posėdyje, visų pirma, yra netinkama, ir aš galvoju, kad tokių pažymų teikimas teismui yra nepagarba teismui, kadangi ten nurodyta, kad jis serga nuo lapkričio 9 dienos be pabaigos datos, tai ką teismui daryti, taip išeina, kad teismas išvis negali neterminuotai bylos nagrinėti?“ – kalbėjo KT vadovas.

Teismas ketvirtadienį uždarame posėdyje išklausė liudininkes, galimai nuo Seimo nario priekabiavimo nukentėjusias merginas. D. Žalimas sakė, kad tai išskirtinis atvejis, jis uždarų KT posėdžių neprisimenantis.

„Tai išskirtinis atvejis, visų pirma dėl to, kad ir visuomenės interesas (yra), kad tam tikri asmenys, kurie liudytojai byloje, tai jautrus klausimas, seksualinio priekabiavimo klausimas, jiems nenorint nebūtų atskleista jų tapatybė“, – sakė pirmininkas.

K. Pūkas ketvirtadienį nepasirodė Konstitucinio Teismo posėdyje, o Kaune, kur komisija aiškinosi jo nedarbingumo pažymėjimo pagrįstumą, iš šeimos klinikos išvežtas į ligoninę tolesnei patikrai. Žiniasklaida pranešė, kad turėdamas nedarbingumo pažymėjimą K. Pūkas užfiksuotas besirūpinantis savo sodybos remonto darbais.

Seimui pradėjus apkaltos procesą K. Pūkui, Konstitucinis Teismas turi pateikti išvadą, ar parlamento specialiosios tyrimo komisijos išvadoje nurodyti Seimo nario veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Seimas dar gegužę kreipėsi į KT išvados dėl K. Pūko veiksmų, tačiau procesas strigo dėl Seimo nario ilgalaikės ligos.

Dėl parlamentaro ligos užtruko ir Seime nagrinėjamas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymas panaikinti K. Pūko neliečiamybę byloje dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Prokurorai teigia, kad keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio–vasario mėnesiais K. Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

K. Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K. Pūkas teigia, kad su juo dėl pažiūrų susidorojo politiniai oponentai.


Šiame straipsnyje: Kęstutis PūkasKTapkaltos byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kadangi Pūkutis tapdamas Seimo nariu Konstitucija PRISIEKĖ "sąžiningai tarnauti Tėvynei", 'laikytis įstatymų', tai jam PRIVALOMA skelbt apkaltą, nes priekabiavimas jau yra įstatymų pažeidimas, o apsimetimas ligoniu NIEKAIP nesuderinamas su 'sąžininga tarnyste Tėvynei'.

Už baiuleteniių pirkimą

Už baiuleteniių pirkimą portretas
ir ligos simuliaciją Pūkį į kaliūzę!

Manau

Manau portretas
O kada bus atverstos bylos tu mediku kurie papuole i teisingumo rankas tuoj,,suserga??Manau laikas sveikatos ministerijai imtis veiksmu,neleisti trypti pasitikejima medikais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių