Krašto apsaugos savanorių pajėgų instruktoriai baigė rengti du Ukrainos karių būrius

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Krašto apsaugos savanorių pajėgų instruktoriai baigia du mėnesius trukusius Ukrainos karių mokymus ir perduoda misiją į Ukrainą atvykstantiems Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariams.

Nuo gegužės pradžios 16 KASP karinių instruktorių Vakarų Ukrainoje Javorivo poligone įsikūrusiame Taikos palaikymo pajėgų ir saugumo mokymo centre kartu su Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kanados kariais mokė Ukrainos 72-osios mechanizuotos brigados 1-ojo bataliono karius. Lietuvos kariuomenės instruktoriai buvo atsakingi už dviejų ukrainiečių būrių parengimą.

Per 55 dienas trukusius didelio intensyvumo mokymus Ukrainos kariai baigė pagal NATO karinius standartus parengtą individualių ir kolektyvinių kario įgūdžių, šaudymo iš įvairių ginklų, įskaitant automatinius granatsvaidžius, skyriaus ir būrio taktikos mokymų programą.

Misijos metu du KASP instruktoriai snaiperiai drauge su Kanados kariuomenės snaiperių grupe surengė ukrainiečiams snaiperių kursą. Visi 72-osios mechanizuotos brigados 1-ojo bataliono kariai yra pasirašę trejų metų profesinės kario tarnybos sutartis, maždaug pusė šių karių kovinės patirties gavo Ukrainos pietvakariuose vykstančioje antiteroristinėje operacijoje.

Mokymus pabaigę Ukrainos bataliono kariai po atostogų bus išsiųsti vykdyti savo šalies gynybos užduočių, rašoma pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Raketos KATIUŠA buvo montuojamas ant JAV STUDABEKERIŲ sunkvežimių kuriuos Rusija gaudavo iš JAV kaip JAV sąjungininkė kovojant prieš Ganciją per II-trą pasaulinį karą, ten buvo daug ko iš JAV. Tai cigaretės, tušonkė, amunicija, JEEP visureigiai, COBRA naikintuvai ir taip toliau !. Tačiau misteris Putinas patologiškai vistiek nekenčia JAV, bet pastoviai naudoja JAV techologijas, bet vistiek pastovia JAV siūlo radioaktyvius pelenus per tą pederastą Kisėliovą !

DJ

DJ  portretas
Karinis pramoninis kompleksas sukuria labai daug darbo vietų ir daug kariškių technologijų patenka ir į civilių žmonių gyvenimą dėl savo įnovacijų, kaip buvo su GPS kuris buvo pradžioje tik kariškiams, bet dabar visi tai turi kaip beje ir Rusijos kariškiai savo lėktuvuose !. Jie bandė naudoti savo GLONASS be GPS, tai jų naikintuvas-bombonėšis dėl to pasiklydo ir nukrito Lietuvos teritorijoje 2006 metais, po to jie atsisakė GLONASS visiškai ir naudoja dabar tik jų nekenčiamos JAV GPS !, na žinoma naudoja ir internetą kuris atėjo iš JAV, beje misteris Putinas nekesdamas JAV sėda ant Harlėjaus :)!, o kodėl ne ant IŽ-o ?, kodėl važiuoja su ganciškomis mašinomis, bet tone su VOLGA kurios beje variklis yra atėjus iš FORD sunkvežimių. Ta vadinama POLUTORKA buvo FORD kopija ir jo variklis paskui buvo pritaikytas daug kur net iki GAZ-24 !.

DJ

DJ  portretas
Ukrainos karinio pramoninio komplekso modernizuota Rusiška raketa RPG-7 su lazeriniu deziganoriumi ir GPS tapo labai rimtu ginklu prieš visokius tankus, transporterius, karinius džipus ir panašiai, nes tai tapo labai taiklus ginklas ir galima į taikinį pataikyti beveik su 100% tikslumu iš daug didesnio nuotolio, kiek veikia pati RPG raketa. Anksčiau reikėjo būti gana arti taikinio, bet dabar situacija radikaliai pasikeitė !!!.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių