Krikščionių partijos vadovai palieka „darbiečių“ gretas

Su Darbo partija prieš kelerius metus susijungusios Krikščionių partijos vadovai palieka „darbiečių“ gretas.

Buvusios Krikščionių partijos vadovai ekspremjeras Gediminas Vagnorius, buvęs vidaus reikalų ministras Vidmantas Žiemelis, taip pat Albinas Pilipauskas ir buvęs susisiekimo ministras Algis Žvaliauskas pirmadienį išplatintame pareiškime teigia, kad Darbo partija taip ir netapo skaidria politine jėga.

„Nors Darbo partija ėmė vaduotis iš praeities abejotinų įtakų, priėmė daug mūsų pasiūlytos programos ekonominių ir socialinių, taip pat krašto apsaugos stiprinimo nuostatų, ji taip ir netapo skaidria vakarietiška politine jėga“, – rašoma pareiškime.

„Darbo partija neįvykdė jungimosi sutartyje numatytų sąlygų, todėl realus jungimasis neįvyko. (...) Tolesnis buvimas joje tampa neprasmingas, todėl nutraukiame narystę Darbo partijoje“, – teigiama jame.

Toks pareiškimas Darbo partijos pirmininkei Živilei Pinskuvienei buvo išsiųstas kovo 22 dieną.

Ji sakė šio rašto nemačiusi ir to nesureikšminanti.

„Nežinau, aš tokio pareiškimo nemačiau ir nesureikšminu šitų dalykų labai. (...) Lengvai atėjo, lengvai ir išeina, turbūt nepasiekę savo norimų tikslų“, – BNS teigė Ž.Pinskuvienė.

Darbo ir Krikščionių partijos susijungė 2013 metais.

Per pernykščius Seimo rinkimus nesėkmę patyrusi ir vadovybės pasikeitimą išgyvenusi Darbo partija per pastarąjį pusmetį neteko daugiau kaip tūkstančio narių. Tai didžiausias praradimas tarp visų šalies partijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Gediminas Vagnorius buvo protingas valstybės vadovas, kai buvo daug kūrimosi sunkumų, geras jis ekonomistas, bet nelabai mėgsta jam nepritariančių, todėl su juo sunku kartu dirbti. Jis yra Tėvynės Sąjungos partijos organizatorius (partija įkurta 1993 m. gegužės 1 d.). Gal galėtų TS partija pabėgėlį reabilituoti ir priimti atgal?

vagis

vagis portretas
tas zmogus pasisavino dali valstybes lesu uz mazeikiu naftos pardavima isiziurekit i jo veida
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių