A. Kubilius įtaria įtampas: S. Jakeliūnas ir R. Karbauskis kovoja su savo Vyriausybe

Ekspremjeras Andrius Kubilius svarsto, ar Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno diskusijas kelianti iniciatyva dar kartą įvertinti startuolio „Revolut“ atitikimą nacionalinio saugumo interesams, nereiškia to, kad tiek jis, tiek „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis vykdo puolimą prieš savą Vyriausybę. Konservatorius suabejojo ir tuo, ar vienas įtakingiausių dabartinės valdančiosios daugumo politikų - S. Jakeliūnas - pasitiki Sauliaus Skvernelio vadovaujamu Ministrų Kabinetu.

A. Kubiliaus teigimu, valdančiųjų nuomonės dėl „Revolut“ išsiskiria. Pasak jo, S. Jakeliūno pozicija šiuo startuolio atžvilgiu, priešingai nei Vyriausybės, yra neigiama.

„Ar nėra taip, kad kažkas vyksta pačioje valdančiojoje koalicijoje. Ar nėra leidžiama frakcijoje su Jakeliūnu ir Karbauskiu priešakyje kovoti prieš jų pačių Vyriausybę“, - „Žinių radijui“ sakė A. Kubilius.

„Aš manyčiau, kad normaliomis aplinkybėmis normalioje valstybėje ir valdančiojoje daugumoje turėtų būti labai aišku, jeigu premjeras su ūkio ministru (Vyriausybės. - ELTA) ataskaitoje sako, kad „Revolut“ yra didelis Vyriausybės pasiekimais, tuo metu Seimo komiteto pirmininkas išeina į tribūną ir sako, kad čia yra kažkas labai neaiškaus“, - stebėjosi konservatorius. Jis pabrėžė, kad pats S. Jakeliūnas neatsako, ar pasitiki dabartine Vyriausybe ir jos darbu.

„Aš vakar Jakeliūno paklausiau, ar jis pasitiki ministru pirmininku ir ministru Sinkevičiumi, tai aš neišgirdau atsakymo. Jakeliūnas man pasakė, kad tu nesi kunigas, jog aš tau išpažintį daryčiau. Jeigu žmogus tikrai pasitiki savo Vyriausybe, jis tą drąsiai pasakys, dabar jis nenori pasakyti savo nuomonės. Taip būna dažniausiai tada, kada žmogus nepasitiki nei premjeru, nei ministru“, - samprotavo A. Kubilius. Jis pridūrė, kad jo įtarimus dėl tarp valdančiųjų tvyrančių įtampų sustiprina ir tai, kad premjeras anksčiau prakalbo apie pokyčius Ministrų Kabinete.

„Premjeras viešai sako, kad po Prezidento rinkimų gali būti, kad keisis ir koalicija. Tai sudėliokime visą tą paveikslėlį ir atsakykime patys sau į klausimą - o kas čia vyksta šioje valdančioje koalicijoje“, - kalbėjo A. Kubilius.

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė S. Jakeliūno pateiktam nutarimo projektui dėl kreipimosi į Vyriausybės komisiją, kuri dar kartą įvertintų „Revolut“ atitikimą nacionalinio saugumo interesams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Christijonas?

Christijonas? portretas
Juk jis tiesiog susireiksmines idijotas.Jau parase knyga,Kaip as suvaldziau krize..Dabar dar Simonyte isrinkit prezidene..Cirkas ir klounai...

geras

geras portretas
grazink pavogta pensiju dali neuzmirsk kad kad buvo ir jusu sutves stumiama i prezidentes simonyte

Kas vyksta?

Kas vyksta? portretas
Pakasynos kubiliau. Negi nejauti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių