A. Kubilius: tiesiogiai išrinktiems merams gali būti sunku dirbti su tarybomis

  • Teksto dydis:

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius sako, kad pirmą kartą tiesiogiai išrinktiems merams gali kilti problemų dirbant su savivaldybių tarybomis, kuriose dominuos miesto vadovui oponuojantys politikai.

Atidavęs savo balsą Vilniuje, buvęs premjeras teigė, kad dabartinis įstatymas tinkamai nesureguliuoja institucijų santykių.

„Manau, kad tikrai gali būti sunku ir manau, kad šis valdžios veiksmas, įvedant tiesioginius mero rinkimus, be smagaus užsiėmimo, kad galime rinkti merus, daugiau gerų dalykų daug neduoda",- žurnalistams sekmadienį sakė A.Kubilius.

„Galime turėti tikrai nemažai problemų, ypač tose vietose, kur meras bus vienos pakraipos, o valdančioji dauguma - kitokios. Ir tokių vietų gali būti nemažai, ir iš esmės įstatymas tokiu atveju nesureguliuoja institucijų santykių“, - teigė politikas.

A.Kubilius sakė neabejojantis, kad pirmajame rinkimų ture Vilniuje nė vienas kandidatas į merus nesurinks daugiau nei pusės balsų, tad po dviejų savaičių teks rengti antrąjį ratą.

Jis teigė, kad visoje Lietuvoje po rinkimų partija tikisi turėti daugiau merų nei šiuo metu. Dabar konservatoriai vadovauja trylikai savivaldybių iš 60.

Konservatorių lyderis taip pat sukritikavo Vyriausiąją rinkimų komisiją, sakydamas, ji nesiėmė reikiamų žingsnių „užkirsti kelią juodai bangai juodų buhalterijų“ rinkimų išvakarėse.


Šiame straipsnyje: Andrius KubiliusrinkimaiMeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių