Kupiškio tarybos narys lieka nuteistas už kyšininkavimą

Panevėžio apygardos teismas penktadienį atmetė už kyšininkavimą nuteisto Kupiškio tarybos nario Zigmanto Aleksandravičiaus apeliacinį skundą, pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Po šio teismo verdikto įsiteisėjo nuosprendis, juo Kupiškio rajono Puožo melioracijos statinių naudotojų asociacijos vadovas pripažintas kaltu paėmęs kyšį už asociacijos vykdytus viešuosius pirkimus.

Kovą paskelbtu Kupiškio teismo nuosprendžiu Z. Aleksandravičiui skirta 18,8 tūkst. eurų bauda, taip pat nuspręsta iš jo išieškoti 7,2 tūkst. eurų, atitinkančius jo gauto kyšio vertę.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai.

Jie nustatė, kad Z. Aleksandravičius, būdamas asociacijos valdybos pirmininku bei viešųjų pirkimų komisijos pirmininku, dalyvavo organizuojant viešųjų pirkimų konkursą dėl melioracijos darbų atlikimo, jų vertė buvo daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

Asociacijos skelbtą konkursą laimėjusi ir gavusi darbo bendrovė turėjo „atsidėkoti“ asociacijos vadovui ir jo šeimai paslaugomis: nemokamai paklojo trinkeles, iškasė du tvenkinius ir nusausino lauką. Kyšio vertė siekė per 7 tūkst. eurų.

Z. Aleksandravičius yra visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ atstovas Kupiškio rajono savivaldybės taryboje.

Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, mero ir tarybos nario įgaliojimai prieš laiką nutraukiami, kai įsiteisėja teismo apkaltinamasis nuosprendis.

Pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtus duomenis, Z. Aleksandravičius yra devintasis turtingiausių asmenų dešimtuke.

Z. Aleksandravičiaus turtas siekia 3,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių