L. Andrikienė pristatyta Metų europarlamentaro apdovanojimui

  • Teksto dydis:

Lietuvos atstovė Laima Andrikienė pristatyta Metų europarlamentaro apdovanojimui (#MEPawards18). Kasmet Briuselyje leidžiamo „Parlamento žurnalo“ (Parliament Magazine) iniciatyva vyksta Metų europarlamentarų rinkimai, jie vyksta ir šiemet. Nuo pat Lietuvos įsijungimo į Europos Sąjungą nė vienas Lietuvos atstovas Europos Parlamente nėra gavęs šio apdovanojimo.

Metų europarlamentaro apdovanojimu įvertinami europarlamentarų pasiekimai eilėje sričių, nuo aplinkosaugos iki prekybos susitarimų, nuo skaitmeninių technologijų iki žemės ūkio ir t. t.

L. Andrikienė yra nominuota Metų europarlamentaro 2018 apdovanojimui tarptautinės prekybos srityje. Sėkmingai įveikusi pirmąjį atrankos etapą, tarptautinės prekybos srityje L. Andrikienė yra geriausiųjų trejetuke, kiti pretendentai iš tolesnės kovos jau iškrito. Finaliniame etape dėl apdovanojimo L. Andrikienė varžosi su Vokietijos atstovu, EP Tarptautinės prekybos komiteto pirmininku Berndu Lange ir Prancūzijos atstovu, to paties Europos Parlamento komiteto nariu Francku Proustu, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Teisėjų komisija, kurioje – ne tik „Parliament Magazine“, akylai stebinčio Europos Parlamento narių darbą ir analizuojančio jį, atstovai, bet ir EUROCITIES, „Spinelli Group“, „Human Rights Without Frontiers International“, „Rasmussen Global“, „Friends of Europe“, verslo asociacijų atstovai, kurie savo verdiktą priims artimiausią savaitę.

Metų europarlamentaro apdovanojimai, dažnai pristatomi kaip „Briuselio oskarai“, iškilmingos ceremonijos metu įteikiami istoriniame Concert Noble pastate, o į iškilmes susirenka visas Europos Sąjungos institucijų – Europos Parlamento, Europos Komisijos, ES Tarybos – elitas, kitų Briuselyje veikiančių institucijų, diplomatinio korpuso atstovai. Jo metu sveikinami mūsų Europos deputatai, pripažįstant jų atsidavimą savo pareigai.

Šio prestižinio konkurso šių metų nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti kovo 21 dieną Briuselyje.

Dr. Laima Andrikienė Europos Parlamente dirba trečiąją kadenciją, ji yra EP Tarptautinės prekybos komiteto bei Saugumo ir gynybos pakomitečio narė, taip pat EP Užsienio reikalų komiteto pakaitinė narė. L. Andrikienė yra didžiausios Europos Parlamento frakcijos – Europos liaudies partijos – narė, Lietuvos delegacijos vadovė šioje frakcijoje. L. Andrikienė yra Kovo 11-osios Akto signatarė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš tiesų

Iš tiesų portretas
Daugiau Lietuvai tokių politikių Europos Parlamente. Išreikštas didžiulis pasitikėjimas mūsų atstove Laima Andrikiene. Sėkmės.

Vaidas

Vaidas portretas
p. Laima Andrikienė - fantastiška politikė, buvom jos kvietimu Strasbūre. Nuoširdi, paprasta.

Is Londono

Is Londono portretas
Reikia kuo daugiau tokiu kaip Andrikiene, lietuviu: protingu, mylinciu Lietuva ir dirbanciu Lietuvai. Nes paskaicius spauda, matai daug ryztingu, bet mazai rastingu... net nesinori grizti...
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių