L. Balsys po nutraukto tyrimo: klaida buvo pūsti į nežinia kieno alkotesterį

  • Teksto dydis:

Teisėsaugos sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo vairavimo esant neblaiviam parlamentaras Linas Balsys vadina logišku, o alkoholio tikrintuvo parodymus – galbūt suklastotais.

„Faktas, jog teisėsauga nutraukė ikiteisminį tyrimą mano atžvilgiu, man atrodo logiškas ir teisingas, nes patvirtina, kad gyvename teisinėje valstybėje, kurioje galioja nekaltumo prezumpcija visiems ir kiekvienam“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pareiškime teigia parlamentaras.

Kartu jis sako, kad „buvo mano klaida, ypač turint didelę žurnalistinę patirtį, specialiai žurnalistų antrą kartą iškviestam ateiti ir pūsti į nežinia kieno, nežinia kokį alkotesterį, kurio parodymai buvo mažų mažiausiai keisti, galimai suklastoti“.

Anot jo, vidutinio girtumo būsena medicinos specialistų viešoje erdvėje aprašoma kaip turinti konkrečius ir sunkius specifinius elgsenos požymius.

„Niekas nei Seimo posėdžių salėje, nei už jos ribų manyje tokių požymių neįžiūrėjo“, – teigė Seimo narys ir žadėjo greitai grįžti į darbą.

Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl L. Balsio galimo vairavimo esant neblaiviam, nes pareigūnams nepavyko surinkti pakankamai jo kaltę pagrindžiančių įrodymų, BNS ketvirtadienį patvirtino Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Faktas, jog teisėsauga nutraukė ikiteisminį tyrimą mano atžvilgiu, man atrodo logiškas ir teisingas, nes patvirtina, kad gyvename teisinėje valstybėje.

„Nepavyko nustatyti pačio vairavimo fakto. Buvo paimti vaizdo įrašai iš Seimo vidaus, aikštelių. Nelaimingas sutapimas – ne ta dalis transporto priemonės patenka į vaizdo įrašus aikštelėje, matome, kad jis išeina, bet nematome, kad atsisėda prie transporto priemonės vairo. Informacijos nesuteikė ir vaizdo įrašai iš sostinės sankryžų“, – BNS sakė E. Motiejūnas.

Žurnalistų turėtas alkoholio kiekio matuoklis, kuriuo pasitikrinti Seime sutiko L. Balsys, parodė 1,82 promilės girtumą. Tačiau šie parodymai nebuvo išsaugoti alkoholio kiekio matuoklio atmintyje, nes matuoklis „Drager 300“, nors ir sertifikuotas Lietuvoje, neturi duomenų išsaugojimo funkcijos. Be to, liudytojais apklausti Seime dirbantys Vadovybės apsaugos darbuotojai per apklausą nepatvirtino, kad būtų matę, kaip L. Balsys išeina iš Seimo ir sėda į savo automobilį bei juo išvažiuoja.

Pagal Seimo apsaugininkų parodymus, jiems pritrūko kelių minučių, kad sulaikytų L. Balsį. Per ikiteisminį tyrimą apklausti ir su L. Balsiu bendravę žurnalistai.

Alkoholio kiekio matuoklį netgi tikrino metrologai, jie nusprendė, kad prietaisas veikia gerai.

Prokurorės priimtame nutarime konstatuojama, kad nenustatytas nė vienas asmuo, kuris būtų matęs L. Balsio vairavimo faktą.

Tyrimą policija pradėjo lapkričio 13 dieną. Parlamentaras neapklaustas, nes turi teisinę neliečiamybę.

Atliekant tyrimą analizuoti įtarimai, kad L. Balsys neblaivus galėjo vairuoti savo automobilį „VW Caddy“.

Praėjus kelioms dienoms po įvykio parlamentaro šeima pranešė, jog L. Balsys yra medikų ir šeimos globoje.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys į Seimą renkamas antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ketinantis emigruoti Lietuvis

Ketinantis emigruoti Lietuvis portretas
Kur sio seimuno sazine??? Man ir baisu ir geda, kad tokie seimunai priimineja istatymus, tai nera ko cia ir stebetis, kad sazyningi ir protingesni pilieciai, neatlaike tokiu patyciu emigruoja i normalias salis.

Orvelo ūkis Lietuvoje

Orvelo ūkis  Lietuvoje portretas
Ko tik nėra tam gyvulių ūkyje. Čia ne tik kiaulės, bet ir girti zuikiai lygesni už kitus .

tyletu chronius sikna suraukes

tyletu chronius  sikna  suraukes portretas
dabar dar purkstauja, matai jam ne ta alkotestery pakiso , , y savo snuky pries veidrody pasiziurek --geriau pasakys nei ,kadd tas alkotesteris......
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių