L. Graužinienės pašonėje – kamuolinio sugyventinė

Vos ne kiekvieną Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės žingsnį stebi su Kauno nusikalstamu pasauliu siejamo asmens mylimoji ir jo vaiko motina. Vadovybės apsaugos departamento (VAD) vadovams ši "Kauno dienos" pateikta informacija didesnio šoko nesukėlė.

Kraupus siužetas

2015 m. pavasarį Kaune, K.Baršausko gatvėje, vyko kriminalinio siužeto filmo vertas vaizdas – skustagalviams vyrams mušant ir grasinant šaunamuoju ginklu bei peiliu, kai buvo bandoma pagrobti du asmenis, kriminalinės policijos pareigūnai užpuolikams netikėtai uždėjo antrankius. Tiesa, ne taip lengvai pareigūnams sekėsi – jie susidūrė su pasipriešinimu, tad buvo priversti iššauti įspėjamuosius šūvius ir panaudoti kovinių imtynių veiksmus. Vėliau tarp sulaikytų šešių įtariamųjų daiktų rasti trys koviniai šaunamieji ginklai, vienas su garso slopintuvu ir vienas šratais šaudantis pistoletas, peilių, teleskopinė lazda. Įtariamųjų automobiliuose gulėjo neperšaunamos liemenės.

Sulaikytiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl disponavimo šaunamaisiais ginklais, narkotinėmis medžiagomis, neteisėtu laisvės atėmimu, prekyba žmonėmis, o vienam jų – ginkluotos nusikalstamos grupuotės organizavimu.

Gauja siejama su Kauno kamuoliniais, įtariama organizavę stambaus masto hašišo ir amfetamino kontrabandą į Skandinavijos šalis, taip pat verbavę ir smurtu bei įvairiomis bauginimo priemonėmis, tarp jų grasinimais susidoroti su šeimos nariais, vertę kitus asmenis vykti į užsienio valstybes vykdyti nusikaltimų. Ikiteisminis tyrimas vyksta iki šiol, jam vadovauja ir jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Sabaitis.

Paradoksas: vienam iš įtariamųjų, kuriam buvo inkriminuojama subūrus ginkluotą gaują, Mindaugui Ratkevičiui, skirtingai nei kitiems sulaikytiesiems, netrukus atsivėrė areštinės durys. Tam įtakos turėjo ir faktas, kad jis gyvena ir augina vaiką kartu su Raimonda Gedutyte, dirbančia VAD.

Netrukus pasklido kalbos, kad greitos laisvės priežastis galėjo būti vyro glaudūs ryšiai su įvairių institucijų pareigūnais, nes jis dirbo Viešojo saugumo tarnyboje (VST). M.Ratkevičius yra daugkartinis karatė čempionatų dalyvis ir nugalėtojas, charakterizuojamas kaip impulsyvus, emocijas sunkiai valdantis žmogus.

Nuo 2001 m. M.Ratkevičius turi karatė instruktoriaus licenciją, pristatomas kaip kovos menų asociacijos "Figh Gang" prezidentas.

Apsauga pasitiki

L.Graužinienę išrinkus Seimo pirmininke, politikė bandė kopijuoti Prezidentę Dalią Grybauskaitę – net buvo pasisiuvusi analogišką kostiumėlį. Praėjusiųjų metų viduryje greta D.Grybauskaitę saugančio ir išvykose lydinčio antro VAD pareigūno atsirado moteris. L.Graužinienės palydoje taip pat atsirado juodaplaukė. Tai žinoma Lietuvos dziudo imtynininkė, pelniusi nemažai tarptautinių apdovanojimų ir dirbusi VST pareigūne R.Gedutytė. Ji, kaip VAD pareigūno porininkė, L.Graužinienę yra lydėjusi į Ukrainą, Lenkiją, Švediją, JAV.

 

 

"R.Gedutytė praėjusių metų balandžio mėnesį pradėjo darbą VAD. Mes treti metai intensyviai žmonių ieškome, buvome nuvažiavę ir į VST, visas centrines Vidaus reikalų ministerijos įstaigas, kariuomenę, aukštąsias mokyklas. Gal tas ją ir užkabino, – "Kauno dienai" atviravo VAD direktorius vidaus tarnybos generolas Rymantas Mockevičius.

"Du saugomi asmenys yra moterys, todėl atsiranda toks poreikis", – yra atviravusi Seimo pirmininkė L.Graužinienė, paklausta apie antro apsaugininko – moters atsiradimą jos palydoje.

"Kauno dienai" Seimo pirmininkė L.Graužinienė teigė esanti patenkinta apsaugos darbuotoja: "R.Gedutytė dirba nepriekaištingai, yra lydėjusi į užsienį. Ji dirbo VST, kai jai vadovavo dar Sergejus Madalovas – aš mačiau, kad yra merginų. Ji dalyvavo konkurse, ji labai sportiška moteris. Turi vaiką, kas vyras – nežinau, nesidomiu. Departamentas turi patikros sistemą, žmonės tikrinami. Aš turiu pasitikėti tarnyba."


Šiame straipsnyje: Mindaugas Ratkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas idomu kaip cia bus?

Klausimas idomu kaip cia bus? portretas
Kaip reikia suprast? Melavo teismui pateikdani klastotus duomenis kad turi gyvenimo drauge ir augina vaika, sukciavimas ir dokumentu klastojimas tikslu iseiti is kaleimo, ar melavo VAD -ui del to kad negyvena kartu ir santykiu neturi, tai saugumo slaptumo licencijai - ate turetu buti.

Anonimas

Anonimas portretas
Kruti veikejai

JO

JO portretas
Abiejų veideliai nykūs. Iš to pačio durpyno.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių