L. Kasčiūnas su JAV gynybos sekretoriumi aptarė karių buvimą Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas antradienį su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu) aptarė amerikiečių karių buvimą Lietuvoje, karines investicijas.

Jis patikino amerikiečių pareigūną, kad JAV išlieka strateginiu partneriu užtikrinant regiono gynybą ir saugumą, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„JAV ir NATO pajėgų buvimas Lietuvoje yra esminis atgrasymo veiksnys. Tikimės, kad nepertraukiamas amerikiečių karių dislokavimas Lietuvoje ir toliau atsispindės JAV kariniame planavime”, – sakė L. Kasčiūnas.

Jis taip pat padėkojo JAV gynybos sekretoriui už neseniai priimtą sprendimą neterminuotam laikotarpiui išlaikyti JAV pajėgas Baltijos regione, lyderystę teikiant paramą Ukrainai.

Anot ministerijos, ilgalaikis Lietuvos įsipareigojimas – siekti, kad karinė parama kovojančiai šaliai būtų ne mažesnė kaip 0,25 proc. bendrojo vidaus produkto.

Ministras su L. Austinu kalbėjo ir apie vykdomus ginkluotės įsigijimus, galimybes paspartinti perkamos ginkluotės iš JAV pristatymus į Lietuvą. KAM duomenimis, daugiau nei 20  proc. kariuomenės naujosios karinės įrangos ir ginkluotės sudaro būtent įsigijimai iš JAV.

„Mes taip pat dedame pastangas siekiant stiprinti JAV ir Lietuvos gynybos pramonės bendradarbiavimą. Be to, kad Vokietijos gamykla „Rheinmetall“ Lietuvoje gamins 155 mm kalibro amuniciją, rimtai diskutuojame ir su potencialiomis JAV gynybos įmonėmis dėl galimų investicijų Lietuvoje“, – sakė ministras L. Kasčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasciunai

Kasciunai portretas
Būk pirmas,važiuok į Ukraina

Didžiausia

Didžiausia portretas
pagarba L. Kasčiūnui

Pakrante

Pakrante portretas
Anonime,lauki nesulauki kada tau duos nuciulpti botoksinis,bet tu per maža pieska,net nesvajok ,!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių