L. Linkevičius dalyvaus atsisveikinimo su JAV senatoriumi J. McCainu ceremonijoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį išvyks į Vašingtoną, kur dalyvaus atsisveikinimo su JAV senatoriumi Johnu McCainu ceremonijoje.

„Johnas McCainas per visą savo išskirtinį gyvenimą darbais rodė tikrąjį patriotizmą, drąsą, kovą už laisvę ir pagarbą žmogaus orumui – tas fundamentalias vertybes ir principus, kurių labai trūksta dabartiniame pasaulyje. Netekome vieno didžiausių mūsų laikų moralinių autoritetų“, – užuojautoje sakė ministras.

Vienas iš aktyviausių Baltijos šalių rėmėjų Vašingtone JAV senatorius J. McCainas mirė rugpjūčio 25 dieną.

JAV senatoriaus J. McCaino palaikai penktadienį bus pašarvoti Kapitolijuje Vašingtone. Šeštadienį numatytos pamaldos Nacionalinėje katedroje, o sekmadienį J. Mccainas amžinojo poilsio atguls Jūrų laivyno akademijos kapinėse Anapolyje, Merilando valstijoje.

Trečiadienį karstas su J. McCaino palaikais buvo pašarvotas Fenikse - Arizonos valstijos Kapitolijuje. Ketvirtadienį baptistų bažnyčioje Šiaurės Fenikse bus surengtos gedulo iškilmės.

Įtakingas JAV senatorius ir buvęs kandidatas į prezidentus mirė šeštadienį, jam buvo 81-eri. Politikas mirė savo rančoje Arizonoje apsuptas šeimos narių. Jam buvo diagnozuotas smegenų auglys.

J. McCainas buvo vienas žinomiausių JAV Senato narių. 1967-aisiais jis per Vietnamo karą pateko į nelaisvę, čia buvo kankinamas ir laisvę atgavo tik po daugiau kaip penkerių metų. Nuo 1983-iųjų J. McCainas buvo Atstovų Rūmų narys, o nuo 1987 metų - senatorius. 2008-aisiais vykusiuose prezidento rinkimuose jis pralaimėjo demokratui Barackui Obamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Lineli parseli tu geriau sedek savo gardeli ir nesijausk uzkalbintas nei pakviestas mum pigaiu kainuos

geras

geras portretas
respublikonai toleruoja komunistus ot geras

kam lydėt

kam lydėt portretas
tik laiko klausimas kada susitiks vėl
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių