L. Linkevičius: esame „kremliofobai“, ne rusofobai

  • Teksto dydis:

Tie, kurie lietuvius bando vaizduoti rusofobais, yra visiškai neteisūs, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Anot jo, su Rusija nėra aukščiausio lygio politinių kontaktų, tačiau tai nereiškia, kad jų visai nėra.

„Galbūt esame „kremliofobai“, bet ne rusofobai. Kalbame rusiškai, mėgstame jų kultūrą, ją neblogai pažįstame. Trejus metus į forumus kviečiame Rusijos intelektualus, politikus, žurnalistus, mokslininkus. Jie noriai čia važiuoja, jaučiasi jaukiai. Tęsime dialogą su savo kaimyne Rusija. Juk kelias į konfrontaciją niekur neveda“, - interviu „Lietuvos žinioms“ sakė ministras.

Lietuva, anot L.Linkevičius, visada stengiasi, kad dvišaliai santykiai būtų geresni, konstruktyvūs, tačiau siekia, kad „tai būtų grindžiama tam tikrais principais, vertybėmis, tarptautinėmis taisyklėmis, o ne tomis, kurios yra išgalvotos Rusijoje“.

„Tikrai nekalbėsime nieko agresyvaus, nieko neįžeidinėsime, bet turime nuoseklią poziciją. Alternatyva – tylėti ir nieko nedaryti. Jeigu oponentai tai siūlo, būčiau linkęs su jais pasiginčyti. Jeigu nieko nekalbėsime, nereiškia, kad sulauksime kokios nors malonės. Priešingai, jau ne kartą pastebėjome, kad jei siunčiama neaiški žinia, ji priimama kaip silpnumo požymis“, - pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek galima.....

kiek galima..... portretas
Nesąmonių sapaliojimas.......geriau apie amerikonišką kultūrą pakalbėtu.....

Waiss SS

Waiss SS portretas
Na kam kuklintis: Esat Fashingtono vaflesosai. Kai uzeis rusai staigiai pakeisit sex orientacija. Del pinigu teva motina parduotumet, tautos isgamos.

to nora

to nora portretas
o kom tau rusu kultura nepatinka nebent pas esi nora rusas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių