L. Linkevičius: kalbėdami apie Ukrainą, kalbame apie Europos saugumą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitikime su Čekijos užsienio reikalų ministru Lubomiru Zaoraleku Prahoje aptarė dvišalį bendradarbiavimą, prekybos ir saugumo srityse, didžiausias skirtas saugumui ir geopolitinei situacijai.

Ministrai pabrėžė bendrą požiūrį ir sėkmingą bendradarbiavimą Europos Sąjungoje, NATO, Jungtinėse Tautose ir kitose tarptautinėse organizacijose, susitikimo metu buvo akcentuojama situacija Ukrainoje, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Kai kalbame apie Ukrainą, turime suprasti, kad kontekstas yra žymiai platesnis. Visiškai nesvarbu – tai didelė ar maža valstybė – niekas neturi teisės priimti sprendimus už ją. Šiandien kalbėdami apie Ukrainą, mes kalbame apie visos Europos saugumo architektūrą“, – teigė L. Linkevičius.

Kaip nurodo ministerija, Čekijos užsienio reikalų ministras patvirtino pasiryžimą ir toliau dalyvauti NATO oro policijos misijoje Lietuvoje, taip pat patvirtino, jog artimiausiu metu Čekija numato deleguoti nacionalinį ekspertą į NATO energetinio saugumo kompetencijos centrą Vilniuje.

Viešėdamas Čekijoje su dviejų dienų vizitu ministras antradienio vakarą susitiko su Lietuvių bendruomene, numatomi susitikimai su Čekijos parlamento, žiniasklaidos atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių