L. Linkevičius: Lietuvą ir Rumuniją sieja bendra ateities vizija

  • Teksto dydis:

Lietuvą ir Rumuniją sieja tvirta partnerystė ir bendra ateities vizija, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Šįmet valstybių atkūrimo šimtmečius švenčiančias Lietuvą ir Rumuniją sieja tvirta partnerystė, bendros vertybės ir ateities vizija. Lietuva suinteresuota toliau gilinti bendradarbiavimą su Rumunija bei drauge siekti bendrų tikslų: saugumo ir gerovės Europoje bei jos kaimynystėje“, – lankydamasis Bukarešte  pareiškė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas praneša, kad L. Linkevičius pirmadienį susitiko su Rumunijos užsienio reikalų ministru Teodoru Meleškanu ir aptarė dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo galimybes, aktualius Europos Sąjungos ir NATO darbotvarkės klausimus bei situaciją Rytų Europoje ir Vakarų Balkanuose.

L. Linkevičius išreiškė viltį plėtoti gilesnį bendradarbiavimą informacinių technologijų, gyvybės mokslų, chemijos pramonės, finansų technologijų srityse. Jis džiaugėsi aktyviais dvišaliais politiniais ir kultūriniais santykiais.

Ministras akcentavo, kad su panašiais iššūkiais susiduriančios Lietuva ir Rumunija yra bendramintės šalys daugeliu svarbių klausimų.

Vizito Rumunijoje metu Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius aktualius tarptautinės darbotvarkės klausimus aptarė su Rumunijos prezidentu Klausu Iohannisu, premjere Viorika Dančila ir šios šlies parlamento nariais.

Lietuva ir Rumunija diplomatinius santykius užmezgė 1924 metų rugpjūčio 24 dieną, o 1991 metų rugsėjo 13 – ąją šie santykiai buvo atkurti.

2018 metų gruodžio 1– ąją Rumunija švęs šimtąsias Didžiojo susivienijimo metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaje

vaje portretas
koks izvalgus,bet argi tautai reikalingi tie cigonai?

dasigyvenom

dasigyvenom portretas
jau tik su rumunais vienam lygyje atlyginimai ir vizijos rumunisko lygio.

Bronsonas

Bronsonas portretas
Dar pora tokių "Jonų auksaburnių" ir Lietuvai priešų nereikės...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių