L. Linkevičius: Lietuva Rusijos prezidento rinkimų nelaiko demokratiškais

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Rusijos prezidento rinkimai nebuvo laisvi ir demokratiški, o būsimi santykiai su Lietuva priklausys nuo Kremliaus pasirinktos krypties.

„Mes jų nelaikome laisvais ir demokratiniais, pagal tai, kaip buvo naudojami administraciniai ištekliai, kaip viskas kontroliuojama.  Nepripažįstame rinkimų Kryme, jie neteisėti, pažeidžia Ukrainos teritorinį vientisumą. Rinkimai vyko Krymo aneksijos dieną – tai irgi neatsitiktinai parinkta data“, – BNS pirmadienį sakė ministras.

L. Linkevičius taip pat atkreipė dėmesį, kad rinkimų išvakarėse Maskva nepageidaujamu paskelbė Lietuvoje įregistruotą Tarptautinį rinkimų tyrimų centrą. Tai, ministro vertinimu, „rodo nenorą, kad būtų bešališkas proceso vertinimas“.

„Reikėtų palaukti, koks bus kursas – ar bus tęsiama konfrontacija ir karinės jėgos demonstravimas, ar bus ieškoma būdų išeiti iš aklavietės, kur atsidūrė Rusija, ir daugiau dėmesio kreipti į investicijas, technologijas, apie ką V. Putinas taip pat kalbėjo metiniame pranešime. Kalbėti anksti apie tai, kas bus po rinkimų, o tai, kas vyko iki tol, pozityviai vertinti sunku“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Oficialiais duomenimis, Vladimiras Putinas Rusijos prezidento rinkimuose sulaukė per 76 proc. balsų, rinkėjų aktyvumas siekė 67 procentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Kiėk reik išryti kimbekormo ,kad taip atroditi? Matosi dėjo ant Liėtuvos o užsiima belekuom, pige propoganda.

cia Linkevicius nelaiko

cia  Linkevicius  nelaiko   portretas
rusijos prezidento rinkimu demokratiskais --VISA LIETUVA LAIKO JUOS DEMOKRATISKAIS IR ZYMIAI DEMOKRATISKESNIAIS NEI KAD BUVO LIETUVOJ PER ,,,prezidentes,,, rinkimus....NEKALBEK LINKEVICIAU LIETUVOS VARDU --TU IR TAVO PRIDURKU SAIKA --TAI NE LIETUVA....

Anonimas

Anonimas portretas
Kuo blogas Putinas?Tauta myli savo prezidentą,ir tai svarbiausia.Yra tvarka;iškrypėliai netoleruojami,nepakantumas vagims-Chodorkovskio atvejis,kai atsėdėjo už finansines machinacijas ilgus metus.O L.Linkevičius,jei būtų geras diplomatas,patylėtų.Pakanka ir Grybauskaitės šnekų...po to bėga iš Lietuvos vos ne visi mūsų ministrai,o ji pirmoji.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių