L. Linkevičius: Lietuva toliau rems Ukrainos reformas

  • Teksto dydis:

Lietuva ir toliau rems Ukrainos gynybos ir saugumo reformas, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, ketvirtadienį Vilniuje susitikęs su Ukrainos gynybos ministru Stepanu Poltoraku.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas teigė, kad Lietuva gali didinti ekspertinę pagalbą Ukrainai.

„Sveikiname Ukrainos vykdomas gynybos ir saugumo sričių reformas. Džiugu, kad turėjome galimybę prie jų prisidėti. Suvokiame vykstančių procesų svarbą, todėl norime patikinti, kad ir toliau ketiname mokyti Ukrainos karius ir perimti iš jų neįkainojamą patirtį, teikti karinę pagalbą, gydyti sužeistus karius, kartu su NATO partneriais dalyvauti daugiašaliuose projektuose, kurių tikslas – padėti įgyvendinti Ukrainos kariuomenės reformą“, – pranešime spaudai sakė L.Linkevičius.

Jis paragino Ukrainą tęsti pradėtas reformas ir išnaudoti visas priemones ir pagalbą, kurią siūlo partneriai ir sąjungininkai, taip pat pabrėžė NATO įsipareigojimą toliau plėtoti Aljanso ir Ukrainos partnerystę.

Ukrainos gynybos ministras informavo L.Linkevičių apie sudėtingą saugumo padėtį rytų Ukrainoje, pristatė Ukrainos vykdomas gynybos reformas, padėkojo Lietuvai už paramą ir prašė tęsti Ukrainos karių mokymus.

Ketvirtadienį popiet S.Poltorakas su parlamento vadovu Viktoru Pranckiečiu bei NSGK nariais, be kita ko, aptarė Rusijos rengiamas karines pratybas „Zapad“.

„Kaip ir mums, ukrainiečiams nerimą kelia pratybos „Zapad“. Telkiamos pajėgos prie rytinių Europos Sąjungos sienų, prie Ukrainos sienų. Akivaizdu, kad Rusijos karinis aktyvumas šalia jų sienų išaugęs ir auga. Dislokuojami kariai ir karinė technika. Konflikto eskalavimas vyksta“, – po susitikimo BNS teigė V.Bakas.

Jis pabrėžė, kad dabar labai svarbu Europoje telkti partnerius, jog „spaudimas Rusijai nemažėtų ir kad imperinės ambicijos būtų sustabdytos“.

Pasak V.Bako, su Ukrainos gynybos ministru aptarta galimybė didinti Lietuvos instruktorių, ekspertų indėlį padedant Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Lietuva jau siunčia savo instruktorius, ekspertus ir mes pasirengę diskutuoti dėl tos ekspertinės pagalbos stiprinimo“, – teigė NSGK pirmininkas.

Pasak V.Pranckiečio, padėtis rytų Ukrainoje kelia nerimą, ji lieka neprognozuojama ir įtempta.

„Padėtis nepasikeis tol, kol iš Ukrainos teritorijos nepasitrauks Rusijos karinė technika ir samdiniai. Svarbu, kad ESBO stebėtojų misija turėtų prieigą ir galėtų saugiai vykdyti monitoringą“, – pabrėžė jis.


Šiame straipsnyje: UkrainaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nėra jėgų

Nėra jėgų portretas
žiūrėti į šito nusikalstamo glušo cirkus.Svarbiausia kad ta Ukraina Lietuvos valstybei - kaip šuniui penkta koja.Jokios naudos tik išlaidos..Na gal tik kad paduotų milijoną pabėgėlių-xaxolų, katri vergautų kaip svajoja storamašniai verslininkai.Vietoje lietuvių.Kurie dabar arba išvažiuoja nakui i užsieni arba nesutinka už pilvą dirbti.

Anonimas

Anonimas portretas
--2015 vasario 4 RADA priima istatyma Nr.1883 kuriuo panaikina Janukoviciui Prezidento statusa. ,,UŽ,, balsuoja 281 deputatas (((Atkreipkit demesi- Janukovicius dar metus buvo PREZAS...))) ----------------------------------------------------------------- --2016 spalio 13 Europos teismas ipareigoja Ukraina atlyginti teismo išlaidas Janukoviciaus šeimai (250000euru)... --2016 spalio 19 diena Ukrainos Konstitucinis Teismas pradeda peržiura ar konstitucinis yra RADOS sprendimas panaikinti Janukoviciui Prezidento statusa... Va tokie faktai... ES netinka paaiškinimas, kad taikus protestuotojai Maidane nuverte kruvina diktatoriu... Netinka toks paaiškinimas... Revoliucija netinka - turi buti veikiama pagal istatymus o ne deginant padangas... Va taip... Tik va ko delfiai apie tai nerašo? Dabar? Asociacija ir ES sutartis Ukrainai buvo siuloma 2013 metu pradigmoje. Šiandien ten Linkeviciaus Graužinienes ir kitu elitiniu politiku pastangomis pasikeite padetis.

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė:

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė: portretas
--2013 m. gruodžio 3 d. Prezidentes Dalios Grybauskaites patareja apgailestauja, kad Ukraina nepasiraše asociacijos susitarimo su Europos Sajunga --2013 m. gruodžio 14 d.Lietuvos užsienio reikalu ministras Linas Linkevicius Kijeve, opozicijos ir eurointegracijos šalininku Maidane, išdalijo 400 rankomis megztu „europirštiniu“. --2014 vasario 21 d.Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovycius ir trys opozicijos lyderiai penktadieni pasiraše Europos Sajungos tarpininkauta susitarima. (apribojo prezidento galias, skelbiami pirmalaikiai rinkimai, formuojama tautos vienybes vyriausybe) i scena užlipo vieno iš savigynos šimtiniu buriu vadas PARASIUK. "Jei iki rytojaus 10 val. nebus sprendimo del Janukovyciaus atsistatydinimo, mes pradesime ginkluota šturma". Susirinkusi minia jaunuolio kalba palydejo palaikymo šuksniais, tuo tarpu prieš tai scenoje kalbejusius opozicijos lyderius nušvilpe, praneša lb.ua. --2014 vasario 22 Janukovicius kažkodel pabega iš Ukrainos...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių