L. Linkevičius padėtį Ukrainoje aptarė su ES ir NATO

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius padėtį Ukrainoje sekmadienį telefonu aptarė su aukštais Europos Sąjungos (ES) ir NATO pareigūnais.

Ministras BNS sakė su ES užsienio politikos vadove Federica Mogherini (Federika Mogerini) aptaręs, kaip Europa galėtų reaguoti į Rusijos remiamų separatistų veiksmus, ir kalbėjo apie galimybę pirmadienį surengti neeilinį ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.

F. Mogherini (Federika Mogerini) nusprendė ketvirtadienį surengti neeilinį užsienio reikalų ministrų susitikimą dėl Ukrainos.

„Kviečiu neeilinį Užsienio reikalų tarybos susitikimą kitą ketvirtadienį dėl Ukrainos“, - socialiniame tinkle „Twitter“ sekmadienio vakare parašė F.Mogherini

Su NATO pajėgų vyriausiuoju vadu JAV generolu Philipu Breedlove'u (Filipu Bridlavu) L.Linkevičius kalbėjosi apie suaktyvėjusius Rusijos karių ir Maskvos remiamų separatistų veiksmus Rytų Ukrainoje.

„Karių buvimas Luhansko ir Donecko regione, ne tik ties Mariupioliu, bet ir kitur, yra tikrai padidėjęs. Vykdoma karinė akcija neįmanoma be labai sudėtingos karinės technikos, kuri yra teikiama iš Rusijos kariuomenės“, - BNS sakė ministras.

Šie pokalbiai telefonu įvyko po to, kai šeštadienį per raketų smūgį Ukrainos vyriausybės kontroliuojamame Mariupolio uostamiestyje žuvo 30 žmonių.

JAV pažadėjo didinti spaudimą Rusijai, o ES pareigūnai svarsto galimybę sušaukti neeilinį ministrų posėdį. Pasak L.Linkevičiaus, dėl Ukrainos pirmadienį gali būti šaukiamas ir Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdis.


Šiame straipsnyje: Federica MogheriniLinas Linkevičiuskaras Ukrainojesankcijos Rusijai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kaip jus visi rasote graikija tinginiai rusai vel o mes kokie kokia musu tauta ziurekime i save

Dieve

Dieve portretas
GYVENA UBAGAI SIUKSLYNE O DAR KA TAI RASINEJA,GIRTUOKLIU IR UBAGU TAUTA.RUNKELIAI NIEKAD NEGYVENS NORMALIAI,NES DAUG SAMOGONO GERIA

tam lopas

tam lopas portretas
ar neskaitai spaudos? nežinai, kad visų Baltijos šalių ministrai pritaria Ukrainai, ją palaiko ir inicijuoja susitikimus su NATO ir ES? kadangi esi lopas, tai tokio pasivadinimo ir esi vertas, tave tiktų išsiųsti tik į ruskyną, kur telkiasi visos šiukšlės.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių