L. Linkevičius ragina socialdemokratus likti koalicijoje

Socialdemokratai turėtų likti koalicijoje siekiant užtikrinti stabilumą valstybėje, o sprendimas kreiptis į skyrius yra atsakomybės kratymasis, sako socialdemokratas, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Aš vienareikšmiškai manau, kad reikia dirbti koalicijoje, nes iš viso politinės partijos tikslas yra būti valdžioje ir realizuoti savo programą, įsitikinimus, požiūrius. Opozicijoje visą laiką yra paprasčiau, gali kritikuoti, komforto šiuo požiūriu daugiau, tačiau ir atsakomybės jokios, atsakomybė yra būnant valdžioje. Ypač dabar, kai gana sudėtinga tarptautinė situacija, įtampa nemaža mūsų regione, tad stabilumas taip pat yra labai svarbus“, - BNS argumentavo L.Linkevičius.

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) priklausantis ministras kritikuoja socialdemokratų prezidiumo sprendimą dėl buvimo koalicijoje atsiklausti partijos skyrių nuomonės, sakydamas, kad taip partijos „valdančiosios grandys“ kratosi atsakomybės.

„Tai yra kratymasis atsakomybės. Lengviausia yra klausti skyrių, tikintis galbūt kažkokios emocinės reakcijos. Ir čia nesunku atspėti, kokia ji gali būti. Tokie sprendimai man sunkiai suvokiami. Noras būti opozicijoje galbūt suprantamas komforto sąlygomis, bet tai yra valstybinio požiūrio trūkumas (...). Reikėtų klausti, ką gali apskritai partija veikti, jei ji nenori būti valdžioje?“, - dėstė jis.

Tai yra kratymasis atsakomybės. Lengviausia yra klausti skyrių, tikintis galbūt kažkokios emocinės reakcijos. Ir čia nesunku atspėti, kokia ji gali būti. Tokie sprendimai man sunkiai suvokiami.

L.Linkevičius kol kas neįvardijo, ar pats sieks likti Vyriausybėje, jei partija nuspręstų trauktis iš valdančiųjų - jis sako, kad tai nuspręs po to, kai partija pateiks oficialią poziciją dėl koalicijos rugsėjį.

LSDP nurodo, kad iš šiuo metu apklaustų 7 skyrių vienintelis Jonavos skyrius pasisakė už likimą koalicijoje - Jonavos socialdemokratams anksčiau vadovavo ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, viešai pasisakęs už tolesnį darbą su „valstiečiais“.

LSDP Frakcijos parlamente seniūnas Andrius Palionis teigia, kad iš koalicijos su „valstiečiais“ trauktis nenori 13 iš 19 frakcijos narių.

„Valstiečiai“ sako laukiantys socialdemokratų atsakymo iki rugsėjo 10-osios, tuo metu socialdemokratų vadovybė nusprendė, kad partija poziciją pateiks po rugsėjo 20-osios, išklausius LSDP skyrių nuomonę. Svarstymus dėl koalicijos ateities inicijavęs socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas sako, kad „valstiečiai“ peržengė koalicijos sutarties ribas pasirašydami susitarimus su konservatoriais dėl urėdijų reformos palaikymo mainais į paramą mažesniam pridėtinės vertės mokesčiui (PVM) už šildymą. Socialdemokratai neparėmė pertvarkos.

L.Linkevičius priimant sprendimą dėl urėdijų pertvarkos liepą Seime nebalsavo. Jis BNS sako tą daręs sąmoningai, nes priešingai nei partijos dauguma palaiko urėdijų pertvarką.

„Buvo simptomatiškas veiksmas, kai buvo vieningai užstojama nusistovėjusi sistema urėdijose ir nematoma valstybės interesų. Man tokie dalykai yra sunkiai suprantami. Aš nedalyvavau balsavime dėl tų pačių priežasčių - nenorėjau šiuo atveju gal vienintelis balsuoti prieš tą bendrą nuomonę, tačiau vėliau tą nuomonę išsakiau frakcijos posėdyje ir viešai“, - teigė jis.

Be kita ko ministras įvardijo neketinantis dalyvauti 2019 vyksiančiuose prezidento rinkimuose nei kaip partijos, nei kaip nepriklausomas atstovas.

„Tikrai nesvarstau tokios galimybės, nesiruošiu tuose rinkimuose dalyvauti“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pedikas-Kiauliasnukis

Pedikas-Kiauliasnukis portretas
Manu, kad jis nieko nesugeba, o koalicija tik priedanga jam prie lovio jovalo.

Nuomone

Nuomone portretas
Jam ir kitiems senbuviams butina likti koalicijoje, nes pabuvus valdzioje ilgiau joje norisi likti amzinai, o paprastu skyriu nariu nuomone ir patys nariai palauks. Kuo ilgiau nepakeiciamieji bus valdzioje, tuo greiciau ir ilgesniam laikui rinkeju bus ismesti i politikos parastes? Nors jau paveluota, bet reikia tai suprasti ir kuo greiciau daryti reikalingus atsisveikinimo su "partneriais" veiksmus.

hmm

hmm  portretas
Pergyvena dėl savo sūbinės kiauliškos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių